9. októbra 2012 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

99% odsudzuje stíhanie organizátora protestov Gorila!

BRATISLAVA 9. októbra – 99% odsudzuje stíhanie Petra Pčolinského a žiada prokuratúru a vyšetrovateľov o preukázanie občianskej statočnosti v konfrontácii so záujmami vyvolencov a goríl. Stíhanie organizátora protestov Gorila považujeme za dôkaz, že na Slovensku sa evolúcia zbláznila – ľuďom vládnu gorily.
Oznámenie, ktoré ešte vo februári podal Peter Pčolinský na bývalého šéfa boja proti organizovanému zločinu a súčasného policajného prezidenta Tibora Gašpara, sa skončilo po ôsmich mesiacoch obvinením. Obvinený však nie je Tibor Gašpar, ale Peter Pčolinský.
Vyšetrovateľ dvakrát odmietol začať toto bizarné trestné stíhanie, prokuratúra s tým však rovnako dvakrát nesúhlasila a nakoniec si vymohla svoje. Organizátora protestov gorila začali stíhať pre slová o tom, ako vedenie polície nepostupovalo dostatočne rázne pri vyšetrovaní tejto kauzy.
Pripomína to predvolebnú tlačovku bývalého policajného prezidenta Spišiaka o falošných podpisoch hnutia 99%. Na rozdiel od Pčolinského, Spišiak nemal v rukách žiadny dôkaz a aj vyšetrovanie neskôr preukázalo, že žiadne falšovanie, ani iný trestný čin sa nestal. Napriek tomu, že dokonca policajná inšpekcia konštatovala, že Spišiak vystúpením na tlačovke porušil zákon, jeho nikto vyšetrovať a ani stíhať nezačal.
V tom je na Slovensku rozdiel medzi papalášom s funkciou a bežným človekom. Ten prvý môže bez následkov do kamier rozprávať, čo si práve vymyslí. Tomu druhému hrozí prúser, aj keď povie pravdu.
Žiadame vyšetrovateľov aj prokuratúru aby ukázali vo výkone svojho povolania občiansku statočnosť tak, ako ju tisíce ľudí ukázali v mrazoch na námestiach našich miest, a vzopreli sa vysloveným aj nevysloveným očakávaniam goríl a vyvolencov.
Mohol by to byť správny krok k tomu, aby raz aj v našej krajine nastal stav, ku ktorému inde dospela evolúcia – aby ľudia vládli gorilám, nie naopak.

Tlačový servis 99%

es;nr

Kedy nám dôjde voda a kedy aplikácie nahradia lekára? Mladí Česi a Slováci majú podľa výsledkov prieskumu „Bayer Barometer 2022“ v tom jasno Finančné výsledky Hartmann Group za rok 2021 ovplyvnila pandémia koronavírusu a pokrok v transformačnom programe

Z kategórie Politické strany