25. augusta 2016 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Ministerstvo pôdohospodárstva hľadá nového šéfa Lesov SR

BRATISLAVA 25. augusta –

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhlásilo výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je aj príprava stratégie rozvoja štátneho podniku.

Ambíciou ministerstva pôdohospodárstva, ktoré má Lesy SR v kompetencii, je zabezpečiť efektívne a transparentné riadenie štátneho podniku, ale zároveň aj čo najlepšiu ochranu lesov. „Prvoradou úlohou lesníkov je starostlivosť o zdravie stromov a lesov udržateľným spôsobom, aby tu boli aj pre ďalšie generácie. Aby slúžili nielen ekonomicky, ale aj rekreačne a ekologicky celej spoločnosti,“ zdôraznila ministerka. Od nového vedenia očakáva aj posilnenie komunikácie týchto úloh Lesov SR.
Ministerstvo vo výberovom konaní požaduje vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, riadiacu prax minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho – drevárskeho komplexu. Nový generálny riaditeľ musí mať manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, znalosti z lesníckej politiky SR, koncepčných zámerov rozvoja lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu, problematiky financovania s osobitným zreteľom na lesné hospodárstvo, súčasných podmienok štátneho podniku Lesy SR a základné znalosti z lesníckej legislatívy.
Podmienkou účasti na výberovom konaní je zaslanie návrhu stratégie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR. Uzávierka prihlášok je 21. septembra 2016.

Mgr. Vladimír Machalík
hovorca rezortu

jb

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá