9. októbra 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Za 10 rokov vyrobil trnavský ISOVER 2 milióny m3 polystyrénu

BRATISLAVA 9. októbra – Fasádny, strešný, podlahový či polystyrén na zateplenie sokla alebo spodnej stavby. Ročne trnavský závod ISOVER vyrobí viac ako 250 000 m3 polystyrénu. Fabrika ho vyrába už 10 rokov. Brány závodu opustilo od roku 2003 viac ako 2 milióny m3 tohto materiálu. Kvalitu trnavského polystyrénu okrem zákazníkov na Slovensku oceňujú aj v Nemecku, Rakúsku či Maďarsku, kam závod produkciu exportuje.
V Trnave sa ročne vyrobí viac ako 250 tisíc m3 polystyrénu. Tento rok sa objem výroby vyšplhal na 2 milióny m3.

Polystyrén smeruje ku klientom na Slovensku, v Maďarsku, Rakúsku či Nemecku. „Našimi odberateľmi sú distribútori stavebných materiálov a stavebné firmy,“ hovorí Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ Isover. Polystyrén, ktorý sa najčastejšie používa ako izolačný materiál, zvládne aj mimoriadnu záťaž. V trnavskom závode by dokázali vyrobiť aj taký, ktorý by mohol byť použitý ako spodná vrstva diaľnic.

Trnavský ISOVER je ako jeden z mála obdobných závodov na Slovensku držiteľom certifikátu kvality ISO 14001 a každoročne skvalitňuje svoje výrobné procesy. „Polystyrén je základnou surovinou pri výstavbe alebo rekonštrukcii bývania. Jeho parametre bývajú však u rôznych dodávateľov odlišné. Trnavský polystyrén má vďaka precíznej výstupnej kontrole a špičkovým technologickým postupom mimoriadne kvalitné parametre. Zistíte to pri akejkoľvek práci s našimi výrobkami,“ vysvetľuje Alexander Prizemin.

Polystyrén sa v Trnave začal vyrábať v roku 2003 na mieste niekdajšieho strojárskeho závodu „Šmeralka“. Fabrika s 50 zamestnancami okrem stavebného polystyrénu vyrábala aj polystyrénové mestské lavičky, ležadlá do wellness centra či vianočné stromčeky. „Sme trnavský závodom a sme radi, že naše výrobky si Trnavčania pochvaľujú,“ dodáva Alexander Prizemin.

Značka ISOVER je súčasťou francúzskeho koncernu Saint-Gobain. Vyvíja a predáva izolačné materiály v tej najvyššej kvalite už od roku 1936. Na Slovensku prevádzkuje ISOVER fabriku na výrobu stavebných izolácií v Trnave a distribučné sklady v Ružomberku a Prešove. ISOVER je dnes výrobcom s najširším sortimentom tepelných, akustických a protipožiarnych izolácií na slovenskom trhu združených pod jednou značkou. V našej ponuke nájdete výrobky zo sklenej a čadičovej vlny, extrudovaného polystyrénu a tiež izolácie z expandovaného polystyrénu EPS a PIR. Okrem tradičných výrobkov určených na izoláciu fasád, šikmých a plochých striech, podláh, stropov, stien, podhľadov a potrubných rozvodov ponúka ISOVER aj unikátne fólie ISOVER Vario, lepiace a tesniace pásky či tmely, ktoré nachádzajú uplatnenie najmä pri výstavbe drevodomov, nízkoenergetických a pasívnych domov. ISOVER poskytuje svojim obchodným partnerom kvalifikované poradenstvo, podporuje odborné konferencie a každoročne vyhlasuje súťaž pre študentov architektúry Isover Multi-Comfort House Student Contest. Našu filozofiu zosobňuje koncept ISOVER Multi-komfortného domu, ktorý v sebe spája snahu o energeticky nenáročné bývanie a vysokú kvalitu života.

ax

Nový kompaktný vysoko výkonný vozík: Jungheinrich EJC1 Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Z kategórie Podnikové info