24. januára 2017 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

VÚB banka je najlepším poskytovateľom devízových služieb na Slovensku

Bratislava, 24. januára 2017 – Prestížny časopis Global Finance predstavil najlepších poskytovateľov devízových služieb na svete pre rok 2017. Za Slovensko bola do TOP rebríčka vybraná VÚB banka.

Časopis Global Finance predstavil v exkluzívnom prieskume víťazov sedemnásteho ročníka súťaže „The World’s Best FX Providers“ (Najlepší poskytovateľ devízových služieb na svete) a „The Best Corporate FX“ (Najlepšia devízová korporácia) pre rok 2017. Zoznam tých najlepších v 93 krajinách a siedmich svetových regiónoch zverejnil vo svojom januárovom vydaní. Zameral sa aj na najlepšie banky v oblasti zabezpečenia korporátneho kurzového rizika, najlepšie online devízové platformy a najlepších poskytovateľov prieskumu devízového trhu. V prestížnom rebríčku sa za Slovensko umiestnila ako jediná VÚB banka.

Medzi kritériá na výber víťazov kategórie „Poskytovatelia devízových služieb“ patril objem transakcií, trhový podiel, rozsah globálneho pokrytia, služby zákazníkom, konkurencieschopná tvorba cien a inovatívne technológie. Časopis Global Finance bral tiež do úvahy informácie od analytikov z daného odvetvia, predstaviteľov spoločností a odborníkov na technológie. „Toto ocenenie je pre nás veľkým uznaním, vyjadruje silnú pozíciu VÚB medzi Slovenskými bankami na devízovom trhu, ako aj dôveru klientov voči našej inštitúcii,“ povedal Andrej Hronec, riaditeľ riadenie bilancie a Treasury VÚB banky.

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Je aktuálnou držiteľkou ocenenia Najlepšia banka na Slovensku od magazínov Global Finance a EMEA Finance ako aj ocenenia Banka s najlepšími službami privátneho bankovníctva na Slovensku od magazínu Euromoney. Svoje služby na Slovensku poskytuje prostredníctvom siete 195 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

xa

Vicepremiér Peter Kmec na ITAPA: Na pomoc Ukrajine sú vyčlenené veľké financie. Chceme ich získať EIB podpísala s VÚB zmluvu na 50 miliónov EUR na zlepšenie prístupu k financovaniu na Slovensku

Z kategórie Podnikové info