22. marca 2016 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

VšZP považuje iniciatívu AOPP za predčasnú

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. má záujem podporovať všetky zmysluplné kroky smerujúce k zlepšeniu financovania zdravotníctva, ak však majú mať želateľný efekt, dôležitý je obsah, forma i správne načasovanie. V tomto kontexte vníma iniciatívu Asociácie na ochranu práva pacientov v podobe Memoranda za predčasnú. V súčasnosti majú zdravotné poisťovne komplexné údaje týkajúce sa nákladov za poskytnutú zdravotnú starostlivosť len za mesiac január, to znamená, že nateraz nie sú k dispozícii presvedčivé informácie, ktoré by potvrdili nevyhnutnosť dofinancovania systému formou zvýšenia platieb za poistencov štátu v navrhovanej podobe. Rovnako ešte nie sú k dispozícii ani relevantné podklady o výkonnosti slovenskej ekonomiky a ďalšie faktory, na ktoré je potrebné prihliadať. VšZP sa domnieva, že aj táto problematika bude súčasťou riešení, s ktorými príde nová legitímne vymenovaná vláda.

22.3. 2016,

Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa

jb

Spoločnosť MEDDI hub získala prestížne ocenenie za inováciu Správne liečení diabetici si počas Vianoc môžu dovoliť vyprážaného kapra