9. októbra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vaše teplo začína u nás

BRATISLAVA 9. októbra – S prichádzajúcimi jesennými dňami sa znižujú vonkajšie teploty a za príjemným teplom sa čoraz viac utiekame do našich domovov. Na Slovensku je stále veľa domácností, ktoré vykurujú svoje príbytky uhlím. Už dlhodobo je cenovo výhodnejšie ako vykurovanie plynom či elektrinou. Uhlie využívajú nielen rodiny, ktoré si z ekonomických dôvodov nemôžu dovoliť vykurovanie plynom či elektrinou, ale aj ľudia, ktorí nechcú byť závislí od jedného druhu paliva.

V ostatnom čase sme svedkami pochybného predaja uhlia, keď dôveru zákazníkov zneužívajú podomoví predajcovia. Nenaleťte podvodníkom, ktorí vám lacno ponúkajú nekvalitné a necertifikované produkty. Máte možnosť rozhodnúť sa pre slovenský produkt, domáce hnedé uhlie za priaznivú cenu.

Hornonitrianske bane Prievidza, najväčší producent hnedého uhlia na Slovensku, majú už viac ako 100-ročné skúsenosti s ťažbou a spracovaním uhlia. Okrem energetických druhov uhlia, určených pre výrobu elektriny a tepla v blízkej elektrárni, ročne vyrobia 50 000 ton triedených druhov uhlia, vhodných na vykurovanie domácností a malých prevádzok, ako sú obecné úrady, školy, pekárenské zariadenia a ďalšie. Takmer 35 percent slovenských domácností, ktoré kúria uhlím, využívajú uhlie z hornonitrianskych baní.

Priaznivým pomerom kvality a predajnej ceny majú Hornonitrianske bane Prievidza dlhoročných spokojných odberateľov. Kvalita nami produkovaného uhlia je pravidelne vyhodnocovaná rozbormi v akreditovanom laboratóriu uhlia. O výsledkoch skúšok sú vydávané protokoly, dostupné u zmluvných obchodných partnerov.

Za deväť mesiacov tohto roka sme vyrobili a odberateľom vyexpedovali viac ako 33 000 ton triedených druhov uhlia. Domácnosti najviac preferujú sortiment „Kocka“ so zrnitosťou 30 – 120 mm. Je vhodný najmä na spaľovanie v kotloch so zásobníkom uhlia, v ktorých dochádza k postupnému preháraniu a uvoľneniu energie. Mnohé domácnosti, ktoré nemajú ústredné vykurovanie, ho využívajú aj na spaľovanie v klasických kachliach, prípadne v kuchynských sporákoch. Ďalším sortimentom, vhodným na vykurovanie domácností, je sortiment „Orech 1“. Vzhľadom na jeho zrnitosť, v rozsahu 20 – 40 mm, je vhodný na spaľovanie len v kotloch so zásobníkom uhlia. Posledným z ponúkaných sortimentov je „Orech 2“, so zrnitosťou do 20 mm, určený na spaľovanie v kotloch s pohyblivým roštom, prípadne s automatickým dávkovaním paliva do spaľovacieho priestoru.

Našou výhodou je, že na zvýšený záujem spotrebiteľov o kúpu triedeného uhlia dokážeme reagovať veľmi operatívne. Pred začiatkom vykurovacej sezóny sme v bani Cigeľ uviedli do prevádzky nový stenový porub, ktorý zabezpečí dostatočné množstvo triedeného uhlia pre zákazníkov, najmä tých, ktorí sa nestihli predzásobiť pred vykurovacou sezónou alebo budú dopĺňať zásoby počas vykurovacej sezóny.

Okrem možnosti nákupu uhlia v podnikovej predajni v areáli Bane Cigeľ, ponúkame pre zákazníkov z okresu Prievidza a priľahlých regiónov aj odvoz u nás zakúpeného uhlia. Distribúciu zabezpečujeme vlastnou nákladnou automobilovou dopravou, nakládkou do nákladných automobilov zákazníkov, prípadne nakládkou do železničných vagónov. Sieť našich zmluvných obchodných partnerov má predajné miesta vo všetkých regiónoch Slovenska.

Bližšie informácie o spôsobe nákupu a odvozu uhlia poskytujeme priamo v predajni uhlia, na telefónnych číslach 046/5422660, 046/5119920, 046/5119923 alebo na e-mailovej adrese expedicia@hbp.sk v čase od 7.00– 13.00 hod.

ax

Vaša cesta za hranice seba samého. Nespútaná duša Prihláste aj vašu školu do súťaže o Kaufland Krúžky varenia

Z kategórie Ostatné