8. októbra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Uzávierka súťaže Ekológia v objektíve 2013 končí 10. októbra

BRATISLAVA 8. októbra – Pozor! Na prihlásenie do fotografickej súťaže Ekológia v objektíve vám zostáva už len niekoľko posledných hodín. Uzávierka súťaže je 10. októbra 2013 o polnoci.

Tohtoročnou témou fotografickej súťaže Ekológia v objektíve, ktorú po deviaty raz vyhlásila spoločnosť Bayer, je „Veda, ktorá pomáha zlepšovať život“.

Prihlasovať sa môžu všetci amatérski aj profesionálni fotografi z Čiech a Slovenka na stránke www.ekologievobjektivu.cz. Súťaží sa v dvoch vekových kategóriách: od 11 do 18 rokov a nad 18 rokov. Sledovať a hodnotiť jednotlivé príspevky je možné na webovej stránke súťaže, ako aj na českom a slovenskom facebookovom profile súťaže (CZ: facebook.com/ekoobjektiv, SK: facebook.com/fotosutaz).

Účastníci súťaže majú skvelú šancu upozorniť na svoju tvorbu a získať zaujímavé ceny. Navyše je to pre nich príležitosť odovzdať posolstvo vyjadrené vo svojich fotografiách a inšpirovať širokú verejnosť k väčšiemu záujmu tak o ochranu životného prostredia, ako aj o prírodné vedy, ktoré prinášajú riešenia pre ochranu klímy, udržateľnosť, obnoviteľné zdroje a znižovanie negatívnych dopadov na životné prostredie.

„K dnešnému dňu sa do súťaže zapojilo 340 fotografov a každým dňom, s blížiacou sa uzávierkou, pozorujeme výrazný nárast,“ uvádza Daniela Červenclová organizátorka súťaže zo spoločnosti Bayer. „Tohtoročná téma nie je pre súťažiacich ľahko uchopiteľná, no napriek tomu sa českí a slovenskí fotografi snažia nájsť vhodné oblasti, ktoré vo svojich príspevkoch zobrazujú. Teší nás nárast záujmu v kategórii do 18 rokov ako aj sledovanosť tejto súťaže na sociálnych sieťach,“ dodáva Červenclová.

Zasadnutie poroty je plánované na 22. októbra a prebehne v Prahe. Predsedníčkou poroty bude opätovne popredná slovenská fotografka Prof. Milota Havránková. Za Českú republiku sa hodnotenia súťažných prác zúčastnia renomovaný fotograf a pedagóg Jan Pohribný, šéfredaktor časopisu Digitální fotomagazín Petr Špánek a Petr Stýblo z Českého zväzu ochrancov prírody. Za firmu Bayer bude v porote zasadne Markéta Soukupová, Head of Communication pre ČR a SR. V hodnotiacej komisii bude mať zástupcu aj Slovenská agentúra životného prostredia. Porota udelí tri ceny v oboch vekových kategóriách a ocenenie v kategórii fotografické cykly. Celkovo budú medzi víťazmi rozdelené ceny v hodnote 7797,3 euro.

Súťaž prebieha pod záštitou medzinárodného Programu OSN pre životné prostredie (UNEP), ktorý dlhodobo spolupracuje so spoločnosťou Bayer na projektoch určených predovšetkým mládeži po celom svete. Garantmi 9. ročníka súťaže sú tiež Ministerstvo životného prostredia ČR, Ministerstvo životného prostredia SR, Český zväz ochrancov prírody a Slovenská agentúra životného prostredia.

ax

Nové štipendium prináša na Slovensko príležitosť získať najlepšie vzdelanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti Cena ITAPA 2023 opäť hľadá najlepšie projekty. Príďte na ITAPA prezentovať svoj zaujímavý projekt alebo riešenie

Z kategórie Ostatné