30. septembra 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Tiergarten Schönbrunn je najlepšou ZOO v Európe

BRATISLAVA 30. septembra – Viedenská zoo Tiergarten Schönbrunn bola vyhodnotená za najlepšiu v Európe. Jedna z najstarších zoo na svete po rokoch 2008, 2010, 2012 získala aj v tomto roku ocenenie spomedzi zoologických záhrad s viac ako miliónom návštevníkov ročne. Na druhej a tretej priečke sa umiestnili zoologické záhrady v Lipsku a v Zürichu.

Britský expert Anthony Sheridan porovnával 113 zoologických záhrad v 28 európskych krajinách. Ranking vznikol na základe 40 porovnávacích kritérií, ktoré zahŕňali medzi iným kvalitu života zvierat, rozmanitosť druhov a ich ochranu, výskumnú činnosť či počet návštevníkov. Hodnotenie kvality sa opieralo aj o rozsiahle dotazníky, rozhovory s riaditeľmi jednotlivých zoo či ich vízie do

„Zoo Schönbrunn sa v každej porovnávacej kategórii zlepšila. Po otvorení rozsiahlych nových priestorov pre ľadové medvede, sa zoo aktuálne venuje ďalšiemu významnému projektu, sanácii pavilónov pre primáty. Okrem toho profituje Tiergarten Schönbrunn aj z jedinečného prostredia a atmosféry,“ zhodnotil Sheridan.

„Opätovné ocenenie je veľkým vyznamenaním pre našu prácu“, povedala riaditeľka viedenskej zoo, Dagmar Schratterová. Malé slávnostné gala odovzdania ceny za najlepšiu zoo v Európe prebehne 8. októbra v Tiergarten Schönbrunn.

Zdroj:

ax