2. júla 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Taiwanská podpora kultúry a vzdelávania

BRATISLAVA 2. júla – Operné predstavenie taiwanského súboru Guoguang Kráľ opíc, ktoré sa odohralo pri príležitosti desiateho výročia založenia Taipejskej reprezentačnej kancelárie, Bratislava (TROB) dňa 21. júna v Hlohovci a 23. júna v Košiciach, celkom zaplnilo divadelné sály v oboch mestách.

Kultúrne a umelecké vystúpenie sa v Hlohovci odohralo pri príležitosti 900. výročia založenia mesta a v Košiciach sa odprezentovalo ako súčasť „Taiwanského dňa“ v rámci Košíc 2013 – Európskeho hlavného mesta kultúry. V oboch mestách opera ľudí nadchla, avšak za oponou sa odohrali aj iné udalosti.

Popri predstaveniach vedúci TROB Lee odovzdal v mene Čínskej republiky (Taiwan) finančnú podporu Špeciálnej základnej škole s materskou školou Hlohovec, Základnej škole s materskou školou Jakubany a Hradu Ľubovňa na opravu hradného opevnenia. Riaditeľka školy Eva Karabová, riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík a riaditeľ školy v Jakubanoch Ladislav Žilecký vyjadrili svoju srdečnú vďaku za štedré dary od TROB.

Riaditeľ Žilecký bol štedrosťou dojatý. „Dostali sme trvalú podporu od Taiwanu tri roky po sebe,“ poznamenal a zhodnotil ako taiwanská pomoc zúžila priepasť medzi bežnými a rómskymi žiakmi.

„Naša kancelária podporuje kultúru a vzdelávanie znevýhodnených skupín a prisľubuje viac príspevkov pre menej privilegované oblasti dúfajúc vo vyváženejšie usporiadanie harmonickej a dobre integrovanej spoločnosti,“ povedal vedúci Lee. Podľa jeho slov sa bude TROB usilovať o viac projektov spolupráce prostredníctvom Rozvojového alebo Humanitárneho fondu Čínskej republiky (Taiwan). Niektoré zariadenia, ako napríklad Poliklinika Mýtna a Detský domov Harmónia v Modre, boli medzi obdarovanými iba nedávno.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Taiwanská humanitárna pomoc pre Ukrajinu dorazila úspešne na Slovensko Spolu to zvládneme lepšie – Taiwan môže pomôcť

Z kategórie Ostatné