13. februára 2017 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Sviatok Valentína oslavuje viac ako tretina Slovákov

Bratislava 13. február – Deň zaľúbených – 14. február oslavuje na Slovensku viac ako tretina opýtaných ľudí (37%). Vyplýva to z reprezentatívneho výskumu trhu uskutočneného agentúrou ACRC, s.r.o. na vzorke 1025 respondentov vo veku od 15 – 65 rokov. Najviac oslavujú tento sviatok ľudia žijúci v Bratislavskom kraji (52%). Kým najviac žien (13%) vníma Valentína ako deň zaľúbených od nežnej revolúcie, najviac mužov (13%) si ho spája s týmto dňom až od času kedy si našli svoju partnerku.

Zo zaľúbencov, ktorí tento sviatok oslavujú 92% mužov a 96% žien očakáva, že budú obdarovaní. Muži najčastejšie kupujú ženám kvety (39%), čokolády a sladkosti (35%). Ženy podľa vlastného vyjadrenia obdarúvajú mužov sladkosťami (45%) a vyhľadávajú spoločnú večeru (17%).
Keď majú popustiť uzdu svojej fantázie a vybrať netradičný darček pre svoje polovičky, mužom sa najviac páči spodná bielizeň (10%) a ženy najčastejšie venujú svojim mužom zážitkové darčeky (9%).

Muži sú ochotní zaplatiť za darček na Valentína priemerne 38,- €. Ženy vyčleňujú čiastku priemerne 27,- €. Najštedrejší sú ľudia z vekovej skupiny 35 – 44 rokov, ktorí by kúpili darček priemerne v hodnote 41,- €. Mladí ľudia vo veku 18 – 24 rokov sú skromnejší a obdarovali by svojho partnera priemerne v hodnote 18,- €. Respondenti z Trenčianskeho kraja by kúpili najdrahšie darčeky priemerne v hodnote 48,- €. Hodnota darčeku vzrastá v závislosti od príjmu a vzdelania respondentov.

xa

Samsung podporuje dvoch nádejných mladých olympionikov zo Slovenska a Česka, skejtbordistu a plavkyňu Viete, ako správne triediť odpad z valentínskych darčekov?

Z kategórie Ostatné