86343_svetovy pohar univerzitneho hokeja 676x956.jpg
5. decembra 2017 PR správyŠportHokej od PRservis.skSITA Diskusia()

Svetový pohár univerzitného hokeja

BRATISLAVA 5. decembra 2017 – Od 2. januára do 5. januára 2018 Európska univerzitná hokejová asociácia organizuje Svetový pohár univerzitného hokeja 2018.  Bude to po prvý krát v histórii, kde sa stretnú výbery troch rozličných univerzitných hokejových asociácií.  Zúčastnenými budú reprezentačné výbery Európskej univerzitnej hokejovej asociácie (EUHA), ktorá organizuje univerzitnú hokejovú súťaž EUHL na území Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska. Ďalším tímom bude univerzitný výber americkej súťaže American Collegiate Hockey Association (ACHA) zo Spojených štátov a Študentskej hokejovej ligy (SHL) z Ruska.  Tieto tri tímy si to športovo rozdajú o hokejového univerzitného svetového šampióna.  Turnaj sa uskutoční v mestách Banská Bystrica a Brezno na Slovensku, a v meste Krynica v Poľsku.

Pre všetky tímy to bude príležitosť preukázať a porovnať svoje hokejové schopnosti vo vzájomných zápasoch.  Tento turnaj tiež ponúka možnosť na výmenu dobrých skúseností z jednotlivých súťaží, či už ide o organizovanie a rozvoj univerzitnej hokejovej ligy, všeobecné organizovanie športovej udalosti a zdieľanie informácií o tom, ako spájať aspekty života športovca a zároveň študenta, ktorý chce budovať svoju kariéru duálne, tzn. po akademickej a aj športovej stránke.

Súčasťou tohto hokejového turnaja medzi tímami zúčastnených asociácií bude aj otváracia konferencia na tému „Univerzitný šport mimo Európy“.  Na tejto konferencii budú prezentované skúsenosti z organizovaní univerzitných športov na území Spojených štátov a Ruskej federácie.

Tešíme sa na produktívnu a úspešnú spoluprácu medzi SHL, ACHA a EUHA.  Sme presvedčení o tom, že účasť týchto asociácií na svetovom pohári prinesie pozitívne výstupy pre ďalší rozvoj univerzitného hokeja vo svete. Ľadový hokej nie je len hra, ale nástroj na spájanie ľudí a národov.

EUHA (Európska univerzitná hokejová asociácia)

Odporúčané články

MAGNA ročne vylieči viac ako 10 tisíc podvyživených detí Každý siedmy škôlkar môže mať poruchu zraku. Odhaliť ich pomáha unikátny projekt Zdravé oči už v škôlke

Z kategórie Hokej