19. júla 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Študenti Detskej Univerzity Komenského boli na Magio pláži

BRATISLAVA 19. júla – Študenti DUK vymenili lavice za piesok a pláž, aby sa naučili, na čo si dať na internete pozor i ako sa povie „dobrý deň“ v posunkovom jazyku. Špeciálne workshopy pre nich zorganizoval Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Hosťom prvého workshopu na Magio pláži bol scenárista animovaného seriálu OVCE.sk Miro Drobný, ktorý deťom v prezlečení za tínedžera vysvetlil nástrahy internetu. „Takmer všetky ruky sa zdvihli, keď sme sa detí pýtali, koľkí z nich sú na Facebooku. Preto sa snažíme upozorniť ich na riziká a naučiť ich používať internet bezpečne.“ odpovedá Drobný, ktorý workshop viedol aj s kolegami z neziskovej organizácie eSlovensko. Vtipnou a hravou formou ich previedol zákulisím rozprávok a upozornil ich na najčastejšie chyby, ktoré na internete robia. Cez kreslené postavičky bačov a ich ovečiek sa deti naučili, ako sa im vyhnúť. Študenti sa na pár minút stali dokonca scenáristami a hercami, keď dostali za úlohu vymyslieť vlastný príbe
h „ovečiek“. Mohli tak využiť vlastnú skúsenosť a poradiť sa.

Nasledoval praktický workshop „Povedz to posunkom“, na ktorom sa deti pod vedením známeho lektora posunkového jazyka Roberta Šarinu naučili ako povedať svoje meno v prstovej abecede, opýtať sa ako sa máš, povedať Bratislava, mama či mám ťa rád. Cieľom stretnutia bolo ukázať deťom iný rozmer komunikácie. „Niektoré základné posunky sú zábavné a deti učenie veľmi bavilo. Dokonca ich zaujímalo, či môžu využiť posunky pri našepkávaní v škole“ hovorí tlmočník Šarina.

Workshop zorganizoval Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis spolu s Detskou Univerzitou Komenského.

ax

Kam po vysokej škole? Program Teach Next ponúka absolventom unikátnu možnosť ako naštartovať kariéru Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Z kategórie Ostatné