26. februára 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Strhujúca rodinná sága z Austrálie

BRATISLAVA 26. februára – Oveľa skôr, ako do Austrálie prišli belosi, si aborigéni uvedomili dôležitosť ohňa, ktorý očisťuje a odstraňuje zvyšky starej vegetácie, a tak regeneruje, rozširuje a obnovuje kolobeh života v buši austrálskeho vnútrozemia.

Keď však požiar ohrozí rozľahlé a niekedy nejednotné spoločenstvo ľudí, prinesie nielen skazu a strach, ale ich aj prinúti sledovať spoločný cieľ – požiar zvládnuť a prežiť.
Po takomto požiari nastáva šanca zbaviť sa prastarej nenávisti, dávnej ľútosti či smútku, začať si odznovu budovať život a podporovať to, na čom záleží najviac. V popole minulosti totiž driemu zárodky nových začiatkov a nádej do budúcnosti, neskalená tým, čo jej predchádzalo.

„Krásne, dojímavé a pútavé… Výnimočná kniha.“
Sunday Times

Jedna z najlepších súčasných austrálsko-britských autoriek ženských románov Tamara McKinley, ktorej knihy vychádzajú v mnohých krajinách vrátane Slovenska, sa vo svojej novinke Láska v plameňoch opäť vracia do austrálskeho vnútrozemia. Na pozadí tohto nehostinného, no krásneho kraja rozvíja strhujúcu ságu o láske, rodinných putách, utrpení, ale aj o odvahe a sile prekonávať nepriazeň osudu.

Strhujúca rodinná sága z austrálskeho vnútrozemia.

Rodina Becky Jacksonovej celé desaťročia vedie nemocnicu v odľahlej osade Morgan´s Reach uprostred buša. Keď sa Beckin manžel nevráti z vojny, mladá žena sa spolu so synom Dannym presťahuje do svojho rodiska a pokúsi sa začať odznova.

Morgan´s Reach je napriek svojmu drsnému čaru neveľmi súdržným spoločenstvom ľudí, kde platí, že krv nie je voda, a nevraživosť má hlboké korene. Obyvateľov osady navyše znepokojuje fakt, že už tri roky tam nepršalo. Nad krajinou visí hrozba ničivého požiaru a nemocnica sa dostáva do kritickej situácie. Jediná iskra môže za pár minút spáliť všetko, čo si ľudia tvrdo vydobyli, a odhaliť tajomstvá, ktoré mali navždy zostať skryté…

„Krásne a dojímavé.
Už som zabudla, ako veľmi milujem takéto príbehy, pri ktorých mi tečú slzy potokom.“
Amazon, čitateľka Gill o novinke Láska v plameňoch

bx

Prominentný svetobežník Juraj Valčuha a dve predstavenia opery Don Carlo v SND Na plátne Nostalgie Tintoretto, Modigliani, Impresionisti aj Prado

Z kategórie Ostatné