18. októbra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Štartuje ďalší ročník medzinárodnej súťaže architektov

BRATISLAVA 18. októbra – Zadaním súťaže Isover Multi-Comfort House Student Contest, do ktorej sa môžu zapojiť aj slovenskí študenti, je navrhnúť projekt základnej školy v novej mestskej časti v Turecku.

Medzinárodnú súťaž organizuje Isover už 15 rokov, zadania vždy vychádzajú z aktuálnych urbanistických a architektonických požiadaviek. Aj to tohtoročné vyžaduje od zapojených študentov nielen dobré konštrukčné myslenie, ale aj kreativitu. Ich úlohou je vytvoriť návrh základnej školy pre 400 – 600 žiakov vo veku 6 – 10 rokov v tureckom meste Gaziantep. Škola, ktorá kombinuje klasický a moderný prístup k výučbe, má byť súčasťou novej mestskej časti pre 200 000 ľudí.

Do medzinárodnej súťaže sa pravidelne zapájajú aj slovenskí študenti. Ich projekty najskôr posudzuje národná porota zložená z odborníkov v oblasti architektúry a zástupcu spoločnosti Isover. Trojica ocenených projektov si rozdelí 2 000  a získa možnosť zabojovať v medzinárodnom finále projektu v máji

Organizátor súťaže, spoločnosť Isover vyrábajúca na celom svete špičkové izolácie, dlhodobo podporuje architektov v tom, aby prinášali riešenia zmierňujúce vplyv človek na životné prostredie a zvyšujúce životný komfort.

Podmienkou súťažného návrhu je preto architektúra v energeticky pasívnom štandarde. Viac informácií o súťaži a podrobné zadanie nájdete na stránkewww.isover.sk.

ax

Prihláste aj vašu školu do súťaže o Kaufland Krúžky varenia Výlety, ktoré prekvapia. Štartuje sezóna jarných Lesopotuliek

Z kategórie Ostatné