16. júna 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

SPP dodáva plyn všetkým zákazníkom bez obmedzenia

BRATISLAVA 16. júna – Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) dnes nezaznamenal žiadne obmedzenie dodávok zemného plynu z Ruskej federácie. Ubezpečujeme našich zákazníkov, že aj v prípade mimoriadnej situácie je naša spoločnosť pripravená zabezpečiť plynulé a spoľahlivé dodávky zemného plynu pre všetkých svojich zákazníkov na Slovensku.

SPP ako kľúčový dodávateľ zemného plynu na Slovensku, a zároveň dodávateľ poslednej inštancie, má v prípade obmedzenia dodávok plynu z Ruskej federácie cez územie Ukrajiny k dispozícii viacero nástrojov pre zabezpečenie plynulého zásobovania Slovenska zemným plynom. SPP disponuje v prvom rade dostatočnými zásobami plynu v podzemných zásobníkoch na území Slovenskej republiky, v ktorých je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi z dôvodu teplej zimy uskladnené nadštandardné množstvo plynu.

SPP je zároveň schopný aktívne nakupovať zemný plyn na spotových trhoch a reverzným tokom tento plyn prepraviť na Slovensko. V prípade pretrvávania obmedzenia dodávok dlhšiu dobu a následnej nízkej likvidity na spotových trhoch, SPP môže tiež využiť diverzifikačnú zmluvu, ktorá bola podpísaná po plynovej kríze v roku 2009 a využiť prepravu plynu na Slovensko reverzným tokom cez Českú

ax

Nadácia SPP v novom ročníku komunitného grantu zdvojnásobí svoju podporu Nadácia SPP zverejnila výsledky programu Športuj aj ty!

Z kategórie Podnikové info