11. augusta 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Spoveď dovolenkára: spali sme vo väzenských celách

BRATISLAVA 11. augusta – Obligátna dovolenka pri mori sa už nenosí. Čo tak vymeniť klasiku za adrenalín?

„Myslel som si, že som už v hoteloch zažil všetko, no Propeller Island hotel v Berlíne ma fakt dostal,“ hovorí dovolenkár Peter, ktorý typické vylihovanie na pláži už dávno zavesil na klinec. Klasické ubytovanie tam totiž nenájdete – hotel je zariadený v dadaistickom štýle umenia. „Každá izba je úplne iná – v jednej je všetok nábytok hore nohami, iná vyzerá ako väzenská cela. My sme dokonca spali v rakvách,“ smeje sa 29 ročný Popradčan.

Mráz na chrbte, žirafa pri stole
Peter na svojich potulkách prežil už všeličo a rád objavuje práve netypické hotely: „Spánok na posteli z ľadu je taká klasika, ktorú si každý vyznávač netradičného ubytovania musí vyskúšať. Odporúčam Ice Hotel vo Švédsku, ktorý zvnútra tvorí vernú kópiu kostola. Zobúdzanie sa v obklopení zimy je však nič oproti tomu, čo som zažil v Nairobi. Pri rannej káve nám cez okno jedálne prestrčila hlavu žirafa,“ spomína.

Netradičný cestovateľ hovorí, že jeho životné motto znie: najlepšia investícia, je investícia do zážitkov. V duchu tohto hesla tak cestuje po celom svete a podobnú dovolenku radí všetkým: „Určite si odnesiete viac zážitkov ako z dvojtýždňovej dovolenky na Makarskej. Ja si na cestovanie neváham vziať ani spotrebák, ten posledný som mal od Zuno, tam majú na pôžičkách smiešne nízke úroky,“ odporúča Peter. A na otázku kam sa chystá najbližšie bez váhania odpovedal: „Na Maldivách je hotel, kde spíte priamo v oceáne, od mora plného živočíchov vás delí len priehľadné sklo. Letenku už mám kúpenú.“

bx

Lionel Messi je kráľ. A toto je jeho nový životopis Kresťanská únia: Je nevyhnutné zmeniť prístup k náboženskej slobode

Z kategórie Financie