31. decembra 2014 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

SNS: Treba urobiť všetko pre posilnenie štátu

BRATISLAVA 31. decembra – Pre Slovenskú národnú stranu (SNS) je prioritou, aby sa Slovensko stalo silným štátom. V budúcom roku budeme apelovať na všetky politické sily, aby sa namiesto hašterenia spojili a urobili všetko pre posilňovanie štátu. Aby bolo Slovensko silným štátom, ktorý si nielen plní zahraničné povinnosti, musíme mať vo svojich rukách všetky strategické podniky. Nie štát je zlý hospodár a len súkromník je dobrý gazda. Ak nebudeme mať vplyv na strategické podniky, nebudeme mať zdroje na rozvoj.
Štát potrebuje jasné kompetencie a pozície vo vzťahu k súkromnému sektoru a musí ukázať finančným skupinám pole ich pôsobiska. Dnes prakticky neexistuje, lebo si neplní elementárne povinnosti v hospodárskej, sociálnej, zdravotnej oblasti. Nezabezpečuje rozvoj kultúry či športu. Nedokáže sa postarať o chorých, starých, zdravotne či mentálne znevýhodnených ľudí. Tí sa dnes na štát nemôžu vôbec spoľahnúť.
Prichádzame o štát, strácame štátnosť, hoci máme vlajku, hymnu a predstaviteľov. Pre SNS je prioritou, aby sa vrátil štát, ktorý nebude tyranom, nebude občanov šikanovať, ale im bude pomáhať vo všetkých sférach.
Naša slabosť sa ukazuje v neustále sa prehlbujúcich rozdieloch aj v rámci Európskej únie. Vstupom do EÚ a prílišným otvorením sa sme prestali chrániť svoj trh, svoje strategické spoločnosti a záujmy. Stále existujú rozdiely vo výškach miezd, v sociálnych systémoch, ale pritom Brusel unifikuje oblasti, ktoré by mali zostať na rozhodovaní jednotlivých členských štátov. Strácame tak kompetencie, ktoré by nám mali zostať, a aj to oslabuje náš štát.
Pre SNS bude rok 2015 ďalšou etapou, v ktorej bude apelovať na posilnenie štátu. Bude apelovať aj na politické sily z celého spektra politickej scény, aby sa v tomto úsilí spojili spolu s tými, ktorí majú na to kompetencie. Mal by to byť záujem každého politického subjektu.

nr

Slováci čoraz viac preferujú tipovanie volieb Národná koalícia predstavila kandidátku do eurovolieb. Predstavuje známych ľudí, ale aj nové tváre

Z kategórie Politické strany