6. decembra 2014 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

SNS: Predaj elektrární oslabí štát!

BRATISLAVA 6. decembra – Slovenská národná strana (SNS) s veľkými obavami sleduje proces príprav na predaj 66-percentného podielu Slovenských elektrární do zahraničných rúk. Cieľom SNS je, aby bolo Slovensko silným štátom, tento postup však náš štát oslabuje a rozkladá.
SNS opakuje, že je vysoko znepokojujúci záujem maďarského MOL-u a maďarskej štátnej spoločnosti MVM o Slovenské elektrárne. MOL má už teraz významný vplyv v Slovnafte. A pokiaľ MOL a MVM dostanú do rúk elektrárne, bude ďalší náš strategický podnik v maďarských rukách. SNS to považuje za snahu maďarského premiéra Viktora Orbána mať páky na ovplyvňovanie slovenskej politiky – a to je vzhľadom na jeho doterajšie kroky voči maďarským menšinám mimo Maďarska, aj vzhľadom na najnovšie plány SMK vytvoriť na juhu Slovenska ,,istú“ formu autonómie, viac ako nebezpečné.
SNS sa tiež obáva – a na to takisto upozornila – že vzhľadom na úzke vzťahy Orbána s ruským prezidentom Putinom, sa zvyšuje riziko, že Slovensko bude pod energetickou kontrolou Ruska. V každom prípade toto riziko, že iný štát môže cez ekonomické páky ovplyvňovať našu vnútornú i zahraničnú politiku, vyvstáva.
Slovenská národná strana žiada vládu a premiéra, aby veľmi dôsledne zvážili kroky súvisiace s predajom 66-percentného podielu Slovenských elektrární! Tvrdíme, že strategické podniky patria do rúk štátu. Pokiaľ je ohrozená naša energetická bezpečnosť a možnosť rozhodovať o energetike, oslabuje to štát politicky i ekonomicky. Zisky strategických podnikov patria nám, nie cudzincom, pretože len my by sme mali rozhodovať o tom, na čo ich použijeme. SNS zároveň volá po vyvodení trestnoprávnej zodpovednosti za ekonomickú vlastizradu, akej sa dopustila tá vláda, ktorá podiel v Slovenských elektrárňach predala.

Andrej Danko
predseda SNS

mt

Slováci čoraz viac preferujú tipovanie volieb Národná koalícia predstavila kandidátku do eurovolieb. Predstavuje známych ľudí, ale aj nové tváre