10. mája 2016 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Školy odhalili Tajný život vody

BRATISLAVA 10. mája – Koľko vody sa skrýva v notebooku, kožených topánkach alebo v kile paradajok? 25 školských tímov zložených z jednej pani učiteľky a dvoch žiakov zapojených do projektu Tajný život vody spoznalo odpovede a pomohlo ich odhaliť svojim kolegom, spolužiakom a celej školskej komunite.

Šesť najinšpiratív¬nejších z nich ocenila Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s. cenami v celkovej hodnote 1200 eur. „O tom, ako bude vyzerať Deň vody rozhodovali najmä žiaci a musím uznať, že aktivity, ktoré svojim spolužiakom, učiteľom a širšej školskej komunite pripravili, boli naozaj zaujímavé,“ hovorí koordinátorka projektu Tajný život vody, Katarína Cesnaková zo Živice.

Monitoring kvality a znečistenia vôd, vodné bary, pokusy, ankety, virtuálna voda a mnohé iné. Výber tých najinšpiratív-nejších bol naozaj náročný.

V Divíne sa Deň vody niesol v réžii žiaka deviatej triedy Adama, ktorý v spolupráci s učiteľmi pripravil pre svojich spolužiakov deň plný zaujímavých aktivít s názvami ako Kvapka vody, Vodný bar, Vodné hádanky, experimenty, Virtuálna hodnota vody.

Akcia dopadla úspešne a do dňa vody dokázali zapojiť všetkých žiakov aj pedagógov a zamestnancov školy.

„V žiadnom prípade nechceme poukázať len na znečistenie vody a planéty ako takej. Chceli sme dať možnosť pochopiť, že aj pitná voda je vyčerpateľný zdroj, a teda s ňou treba zaobchádzať nanajvýš zodpovedne,“ komentovala aktivity zo Dňa vody Mgr. Zuzana Mikulčíková zo Základnej školy v Hliníku nad Hronom.

Ocenenými školami sú:
– Základná škola, Lúčna 8, Divín
– Základná škola, Školská 482, Hliník nad Hronom
– Základná škola P. Kellnera Hostinského, Družstevná 835, Rimavská Sobota
– Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, Brezno
– Evanjelické gymnázium, Jesenského 836, Tisovec
– Základná škola s materskou školou Vagonárska, Poprad – Spišská Sobota

Projekt Tajný život vody realizuje Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. v spolupráci s Centrom environmentálnej a etickej výchovy Živica.

Mgr. Slavomíra Vogelová, StVPS, a .s.

bx

Máte radi expedície? Máme pre vás tip na jednu špeciálnu – Expedíciu Medíkovo! Výstava Tradícia netradične: Ľan a konopa

Z kategórie Ostatné