27. februára 2015 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

SAS-u sa darilo vo svete aj na Slovensku

BRATISLAVA 27. februára – Rastúci dopyt po softvérových riešenia pre analýzy dát v cloude a pre vizualizáciu dát bol minulý rok hlavným hnacím motorom medziročného 2,3 percentného globálneho rastu tržieb poradenskej a softvérovej spoločnosti SAS, ktorá patrí k najväčším súkromne vlastneným softvérovým firmám na svete.

Tržby za riešenie SAS Cloud Analytics narástli medziročne o 24 percent. Pre vzdialený prístup k analytickému riešeniu sa vlani rozhodli viac ako štyri stovky organizácií zo 70 krajín. Celkovo SAS vlani získal po celom svete vyše dve tisícky nových klientov.

Okrem produktov pre cloud prejavovali firmy rastúci záujem aj o SAS Visual Analytics, ktorý umožňuje okamžite vizuálne znázorňovať výsledky dátových analýz a ľahko vytvárať reporty v jednoduchom používateľskom rozhraní. Po dvoch rokoch od spustenia predaja využíva SAS Visual Analytics po celom svete 3 400 zákazníkov, ktorí môžu bez technických znalostí analyzovať dáta z rôznych zdrojov, vrátane platforiem Hadoop a SAP HANA.

Na Slovensku rástol SAS ešte rýchlejším tempom ako v celosvetovom merítku – celkový rast tržieb dosiahol 7,5%. Okrem bankovníctva, poisťovníctva a telekomunikácií, kde má firma na Slovensku tradične silné postavenie, prenikol vlani analytický softvér SAS aj do oblasti utilít, keď k zákazníkom pribudli napríklad Východoslovenská energetika a SPP – distribúcia.

„Mimoriadny nárast sme zaznamenali najmä v oblasti riešení pre vizualizáciu dát tak v segmente existujúcich ako aj nových zákazníkov. Teší ma, že si firmy na Slovensku začínajú uvedomovať, že bez kvalitnej a rýchlej analýzy dát to v dnešnom konkurenčnom boji naozaj “ hovorí Hana Kvartová, Country Manager SAS Slovakia, s. r. o.

Za nepretržitým 39-ročným rastom SAS-u stoja kontinuálne masívne investície. V roku 2014 spoločnosť minula na výskum a vývoj 23 percent celosvetových tržieb. Veľká časť z nich bola vynaložená na podporu využívania platformy Hadoop, ktorá umožňuje uskladňovať a pripravovať pre analýzy veľké objemy dát podstatne efektívnejšie ako v minulosti.

SAS zostáva podľa analýz popredných konzultačných spoločností lídrom na trhu softvéru pre analýzy dát. Podľa IDC je SAS s 35,4 percentným trhovým podielom najväčší dodávateľ riešení pre pokročilú a prediktívnu analytiku. Iná poradenská agentúra Forrester vyhodnotila SAS v porovnaní 16 firiem ako vedúceho dodávateľa agilných platforiem pre biznis inteligenciu.

O SAS-e
SAS je najväčšia súkromne vlastnená softvérová spoločnosť na svete. Je popredným poskytovateľom riešení v oblasti biznis analytiky a odborných služieb. Už 39 rokov prináša svojim zákazníkom THE POWER TO KNOW® vďaka svojej oceňovanej analytike. Viac ako 70 000 spoločností v 135 krajinách objavuje prostredníctvom SAS-u inovatívne spôsoby ako zvýšiť svoju ziskovosť, znížiť riziká, predpovedať podvody – premeniť dáta na konkurenčnú výhodu. Na Slovensku má SAS svoje zastúpenie od roku 1995 a špecializuje sa najmä na finančný sektor, telekomunikácie, energetiku a akademickú oblasť. Medzi najvýznamnejších klientov SAS-u na Slovensku patria: VÚB, a.s.; Slovenská Sporiteľňa, a.s.; Tatra banka, a.s.; Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia; OTP Banka Slovensko, a.s.; Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s.; Kooperativa poisťovňa, a.s. VIG ; Union poisťovňa, a.s; Slovak Telekom, a.s., Štatistický úrad SR a iné. Viac informácií nájdete na: www.sas.com/slovakia.

ax

Jeden svet 2018 pozná víťazov: Hlavnú cenu získal český dokument o slovenských brancoch Dokument zo Sýrie, animák z Iránu, experiment z Poľska. Nová sekcia Febio festu Bez limitov prinesie aj oscarových nominantov

Z kategórie Podnikové info