3. apríla 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Pripoistenie chorôb detí od ING pomáha v ťažkých chvíľach

BRATISLAVA 3. apríla – Kritická choroba dieťaťa znamená pre každú rodinu nielen obrovské psychické vypätie, ale i značnú finančnú záťaž a zmenu celého doterajšieho života. Na Slovensku sa smutnú správu len o najzákernejšej chorobe – rakovine – u vlastného dieťaťa ročne dozvie približne 200 rodín. Pri zvládnutí časovo náročnej liečby, ktorási mnohokrát vyberá daň v podobe straty zamestnania u jedného z rodičov, môže pomôcť vhodné poistenie. Poistenie kritických chorôb od ING pokrýva 55 najčastejších diagnóz a pri najzávažnejších chorobách poskytuje dodatočný bonus 20% poistnej sumy.

Pripoistenie kritických chorôb detí od ING Životnej poisťovne ponúka najkomplexnejšie pokrytie týchto ochorení na slovenskom trhu. Zahŕňa celkovo 55 najčastejších detských diagnóz vrátane piatich celosvetovo najrozšírenejších typov rakoviny (leukémia, nádory centrálneho nervového systému, t. j. mozgu a miechy, špecifický nádor obličiek – tzv. Wilmsov tumor a nádory kostí) a ďalších zásadných ochorení, akými sú cukrovka, encefalitída, žltačka, cystická fibróza a ďalšie. Pripoistenie zároveň netypicky pokrýva tzv. rakovinu in situ, čiže rakovinu, ktorá ešte neprepukla a nešíri sa ďalej, pri ktorej sa u väčšiny pacientov dá očakávať úplné uzdravenie.

„Závažné ochorenie dieťaťa je pre rodinu pacienta značnou psychickou záťažou. Celú situáciu ešte sťažujú nemalé náklady, ktoré liečba choroby prináša. A to nehovoríme len o prostriedkoch na liečbu a rehabilitáciu dieťaťa, ale najmä o výpadku príjmu jedného z rodičov, ktorý sa o dieťa stará. Nemocenské dávky totiž predstavujú len malú časť mzdy,“ uvádza Dušan Quis, generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne. ING pritom neobmedzuje výplatu poistnej sumy iba na nové ochorenia, ale kryje aj opakujúce sa choroby až do výšky celkovej poistnej sumy. V prípade najťažších chorôb poisťovňa navyše vypláca rodičom bonus vo výške 20 % dohodnutej poistnej sumy ako príspevok na starostlivosť o choré dieťa, nahrádzajúci výpadok príjmu rodiny.

7 z 10 rodičov má záujem o poistnú ochranu pred kritickou chorobou
Podľa prieskumu, ktorý ING Životná poisťovňa zamerala na poistenie detí, by 67% rodičov uzavrelo špeciálne pripoistenie kritických chorôb pre svoje deti. Z prieskumu ďalej vyplýva, že najdôležitejším argumentom v prospech pripoistenia kritických chorôb je pre 39% rodičov široká škála 55 diagnóz kritických chorôb vrátane onkologických diagnóz. 82% opýtaných označilo za ideálnu dobu uzatvorenia poistenia obdobie do dvoch rokov dieťaťa. 87 % respondentov zaujala možnosť opakovane si uplatniť poistné krytie z tej istej diagnózy až po 100 % vyčerpanie poistnej sumy.

Profil ING
ING je globálna finančná inštitúcia holandského pôvodu, ktorá ponúka služby v oblasti bankovníctva, investícií, životného poistenia a správy dôchodkov pre viac ako 85 miliónov klientov v takmer 40 krajinách sveta.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Sezóna motoriek a skútrov je tu. Vodiči čelia vyššiemu riziku fatálnych nehôd Poistná ochrana, ktorú si vaše dieťa zaslúži

Z kategórie Podnikové info