4. decembra 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Pomoc hutníkov vrcholí v čase Vianoc

BRATISLAVA 4. decembra – Spolu s rozsvietením vianočnej výzdoby na Hlavnej ulici v Košiciach otvorí dnes U. S. Steel Košice charitatívny stánok, v ktorom od 5. do 22. decembra dáva príležitosť osemnástim neziskovým organizáciám prezentovať svoju činnosť širokej verejnosti. Každý deň má v stánku priestor iná nezisková organizácia a výťažok z verejnej zbierky ide na jej ďalší rozvoj. Chod stánku zabezpečujú dobrovoľníci z radov zamestnancov a študentov, ktorých firma podporuje v štúdiu na vysokej škole či univerzite. Svoje aktivity a služby obyvateľom a návštevníkom Košíc predstavia detské domovy, občianske združenia pre hendikepované deti a dospelých, zdravotnícke aj vzdelávacie zariadenia i jediný košický útulok pre zvieratá. Hneď v prvý deň, 5. decembra, bude možné prispieť na kúpu digitálneho mamografu pre nemocnicu v Šaci, ktorý zvýši dostupnosť diagnostického vyšetrenia pre ženy v Košiciach a umožní tak skôr diagnostikovať onkologické ochorenie.

Do finančnej zbierky pre toto zdravotnícke zariadenie sa v predvianočnom čase zapojili aj košickí hutníci. Výťažok z ich zbierky sa strojnásobí, keďže rovnakou sumou, akou prispeli zamestnanci, prispejú i samotná firma a Nadácia U. S. Steel Košice. Osobitným projektom sa rozhodla podporiť zbierku manželka prezidenta košických železiarní Mary Rintoul – zorganizovala vydanie kuchárskej knihy, do ktorej svojimi receptami prispeli slovenskí i americkí zamestnanci firmy. Výťažok z predaja dvojjazyčnej knižky, ktorá spája kultúry a môže poslúžiť aj ako zaujímavý vianočný darček, tak pomôže zlepšiť zdravotnú starostlivosť v regióne. V minulých rokoch vyzbierali hutníci v predvianočnom čase tisíce eur na mobilné resuscitačné lôžko pre Detskú nemocnicu Košice či na kúpu špeciálnych prístrojov pre Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura v Košiciach, Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Košiciach a ďalšie zdravotnícke zariadenia.

Okrem finančnej zbierky však pomáhajú hutníci aj ďalším spôsobom – už siedmy rok plnia želania detí prostredníctvom projektu Stromčeky prianí. Zamestnanci si berú zo stromčekov kartičky so želaniami detí a kupujú pre ne vysnívané hračky, kozmetiku, športové či školské potreby. K želaniam detí z detských domovov pribudli tento rok priania detí z rodín hutníkov, ktorých postihla rodinná tragédia či už z dôvodu dlhodobej choroby alebo tej najťažšej straty. V minulých rokoch pomohli hutníci plniť sny aj hendikepovaným deťom a deťom zo sociálne strádajúcich rodín v Košiciach.

Deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci a Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach pripravili pre zamestnancov ako poďakovanie za trvalý záujem a pomoc vianočný program Z lásky k vám. Vianočná benefícia hutníkov vyvrcholí charitatívnym koncertom 7. decembra v Štátnom divadle v Košiciach, kde bude zverejnená aj finálna výška podpory pre digitálny mamograf, detské domovy i rodiny v sociálnej núdzi.

„Napriek turbulentnej dobe zostávame v našom vnútri cítiacimi ľuďmi, ktorým osud druhých nie je ľahostajný. Ďakujem všetkým zamestnancom, ktorí sa počas celého roka zapájali do filantropických aktivít a otvorili srdcia pre druhých aj v čase Vianoc,“ povedal na margo dobročinnosti hutníkov David J. Rintoul, prezident U. S. Steel Košice.

ax

Plánujete pôrod v zahraničí? Union radí mamičkám, ako postupovať so žiadosťami LPP rozširuje zber použitého oblečenia na zahraničné trhy

Z kategórie Podnikové info