1. júla 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Pomáhame tatranským lesom aj naďalej

BRATISLAVA 1. júla – Kampaň spoločnosti Lidl a Štátnych lesov TANAPu „Voda pre stromy“ pokračuje, od 1. júla venuje obchodný reťazec z každej predanej 1,5 l fľaše minerálnej vody Saguaro 1 cent na výsadbu mladých stromčekov v Tatrách.

Spoločne sme na kalamitnom území vo Vysokých Tatrách vysadili už 100 000 stromčekov, naše hory však aj naďalej potrebujú našu pomoc. Rozhodli sme sa preto pokračovať v kampani „Voda pre stromy“. Od 1. júla venujeme z každej predanej 1,5l fľaše minerálnej vody Saguaro 1 cent na výsadbu mladých stromčekov v Tatrách.

„Sme si vedomí spoločenskej zodpovednosti, ktorú máme. Sme jeden z najúspešnejších obchodných reťazcov na Slovensku, dosiahli sme veľkosť, ktorá nám umožňuje určitým spôsobom vracať späť, čo nám Slovensko dalo. Tatry sú symbolom Slovenska a preto sme sa rozhodli prispieť k ich obnove,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Stanislav Čajka.

V prvej fáze kampane „Voda pre stromy“ sa nám od júla 2012 do marca 2013 vďaka našim zákazníkom podarilo vyčleniť prostriedky na výsadbu 75 000 stromčekov. Keďže v roku 2012 sme Štátnym lesom TANAPu venovali 25 000 sadeničiek, v Lidl lese rastie už 100 000 stromčekov na ploche väčšej ako 45 hektárov. Nechceme však zostať iba pri finančných daroch, a preto sa aktívne zapájame do obnovy našich hôr. Na oboch doterajších výsadbách sa zúčastnilo niekoľko desiatok zamestnancov spoločnosti Lidl. V máji 2013 sme spoločnými silami vysadili 5200 sadeničiek, čo predstavuje nový slovenský rekord v kategórii „Najviac vysadených stromčekov za jeden deň“.

„Sme vďační všetkým darcom, ktorí sa dobrovoľne rozhodnú prispievať k obnove tatranského lesa. Vítame každú pomoc,“ uviedol riaditeľ Štátnych lesov TANAPu Peter Liška. Od roku 2006 sa už šestnásť súkromných subjektov nielen finančne, ale aj prácou vlastných zamestnancov zapojilo do obnovy kalamitného územia Tatranského národného parku. Spomedzi týchto spoločností venoval najväčší počet sadeníc práve Lidl. Smrekovo-smrekovcový Lidl les nájdete ho priamo nad Tatranskými Matliarmi, na trase modrej značky smerom na Malú Svišťovku.

Aktuálne informácie o projekte je možné nájsť na internetovej stránke www.lidl.sk či na oficiálnom facebookovom profile spoločnosti Lidl www.facebook.com/lidlslovensko.

ax

Ste poistený v Union zdravotnej poisťovni? Inšpirujte sa desiatkami tisícok ľudí a ušetrite aj na poistení auta či bývania Zriedkavým metabolickým ochorením fenylketonúriou trpí na Slovensku približne 400 ľudí. Ochorenie sa od roku 1975 zisťuje skríningom už v pôrodnici

Z kategórie Ostatné