18. januára 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Plánovač trás DKV Station Finder už aj s mýtnou kalkulačkou

BRATISLAVA 18. januára – Spoločnosť DKV Euro Service rozšírila vyhľadávač čerpacích staníc DKV Station Finder s integrovaným plánovačom trás o novú funkciu, vďaka ktorej si môžu zákazníci naplánovať trasu vrátane mýtnych poplatkov pre nákladné a osobné autá. Aplikácia zahŕňa do kalkulácie všetky európske mýtne systémy vrátane francúzskej dane z rýchlostných ciest Ecotaxe, ktorá bude zavedená v polovici roku 2013. Kalkulátor mýta umožňuje tiež výpočet a komplexnú analýzu emisií CO2.

Mýtna kalkulačka vypočíta po zadaní miesta štartu a cieľa tri alternatívne trasy. Zároveň poskytne informácie o nákladoch na mýto, vzdialenosti a očakávanej dobe jazdy. „Kalkulačka zohľadňuje špecifické nákladové faktory zákazníka, ako sú paušálna sadzba za prejdený kilometer alebo časovú jednotku, cenu paliva a spotrebu paliva. K dispozícii sú takisto aktuálne informácie o doprave,“ vysvetľuje Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ českej a slovenskej pobočky DKV Euro Service. Užívateľ môže zadať po celej trase až šesť cieľových bodov, napr. rôzne adresy odberateľov tovaru. Kalkulátor mýta bude možné po registrácii v aplikácii plánovača trás používať do marca 2013 bezplatne.

On-line vyhľadávač čerpacích staníc DKV Station Finder s integrovaným plánovačom trás a najnovšie aj s kalkulačkou mýta je cenným sprievodcom na cestách po Európe. Špeditéri a dopravcovia získajú prostredníctvom tejto aplikácie rýchlo a spoľahlivo informácie o najbližšej čerpacej stanici DKV alebo o najvýhodnejšej cene nafty. Registrovaní užívatelia portálu DKV môžu navyše bezplatne používať vyhľadávač čerpacích staníc aj ako plánovač trás pre nákladné automobily, ktorý berie do úvahy napríklad výšku tunelov alebo šírku mostov. Na plánovanej trase sú zobrazené všetky čerpacie stanice DKV a tri najvýhodnejšie sú osobitne označené. V prípade využitia kalkulačky mýta a zadania príslušných parametrov získa dopravca aj celkový prehľad o nákladoch na mýto, PHM alebo o emisiách konkrétneho vozidla.

DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u 54 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorazovej úhrady mýta alebo vrátenie dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane.

V roku 2011 predstavoval obrat skupiny DKV v Európe 5 miliárd eur. Spoločnosť je zastúpená v 42 krajinách a zamestnáva vyše 650 pracovníkov po celej Európe. V uplynulom roku bolo v obehu 1,7 milióna servisných kariet DKV u 89 000 zákazníkov. V roku 2012 bola karta DKV vyhlásená ôsmy krát za sebou „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

DKV Station finder nájdete na:

Najkrajšie zvuky Slovenska: Nový projekt Škody láka objavovať a približuje budúcnosť značky DKV Mobility rozširuje európsku sieť o nabíjačky spoločnosti EnerMia

Z kategórie Podnikové info