28. októbra 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Pioneers Festival láka inovátorov i úspešných do Viedne

BRATISLAVA 28. októbra – Najväčší festival inovácií, technológií, vedy, startupov a podnikania v strednej Európe sa koná 29. a 30. októbra v susednej Viedni. Tzv. Pioneers Festival 2014 sa uskutoční vo viedenskom Hofburgu, kde sa prepojí história paláca s modernými technológiami zajtrajška. Podujatie hostí viac ako 2.500 účastníkov a výnimočných spíkrov z celého sveta, medzi inými zakladateľa kanálov Justin.tv a TwitchTV, Justina Kana, Daniellu Fongovú, spoluzakladateľku LightSail Energy, Jerryho Colona z REBOOT.IO, Mikea Butchera editora TechCrunch či šéfa rakúskej diplomacie, Sebastiana Kurza.

Festival ponúkne viac ako 600 hight-tech startupov a prinesie aj exkluzívnu svetovú premiéru a prezentácie produktov. Hostí očakávajú prednášky zaujímavých ľudí z branže, výber startupov, prezentácie technologických noviniek, workshopy na rôzne témy a impulzy od investorov i úspešných jednotlivcov.

Jedným z highlightov prvého dňa Pioneers Festivalu bude svetová premiéra prototypu lietajúceho auta AeroMobil 3.0 z dielne slovenských tvorcov, Štefana Kleina a Juraja Vaculíka.

„My z Pioneers si nevieme predstaviť inú technológiu, ktorá by reprezentovala viac budúcnosť ako je lietajúce auto,“ povedal k nadchádzajúcej premiérovej prezentácii Jürgen Furian, spoluzakladateľ festivalu. Úplne nový prototyp, ktorý je kombináciou špeciálneho športového auta a ultra ľahkého lietadla, dokáže podľa autorov lietať na jednu nádrž až 700 km a na ceste mu jedna nádrž vydrží na takmer 900 kilometrov. Krídla dokáže klopiť a potom môže AeroMobil 3.0 parkovať aj na klasickom parkovacom mieste a taktiež dokáže jazdiť na bežné palivo. „Veľmi nás teší svetová premiéra nášho nového prototypu. Po nadšených ohlasoch sme urýchlili proces jeho dotvárania. Žiadne prekážky neboli príliš veľké na to, aby sme našim vynálezom neskúsili odštartovať novú éru v osobnej doprave,“ povedal jeden z autorov slovenského AeroMobilu, Juraj Vaculík.

Pioneers je medzinárodná platforma spájajúca podnikanie, technológie budúcnosti a vedecké inovácie. Spoločenstvo každoročne organizuje viac ako 60 medzinárodných podujatí na rôznych kontinentoch. Každoročným vyvrcholením je známy Pioneers Festival, kde sa stretávajú zakladatelia startupov, investori, technologickí nadšenci, aby sa navzájom vzdelávali, inšpirovali či motivovali úspechmi druhých. Podrobnosti o Pioneers Festivale 2014 vo viedenskom Hofburgu na http://pioneers.io.

ax

Spoločnosť Henkel Slovensko poskytla materiálnu pomoc najzraniteľnejšej skupine obyvateľstva – seniorom Henkel Slovensko oslávi jedinečnosť Týždňom diverzity

Z kategórie Ostatné