14. novembra 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

PayPal má v strednej a východnej Európe nové vedenie

BRATISLAVA 14. novembra – PayPal pre strednú a východnú Európu vytvoril novú štruktúru najvyššieho manažmentu. Tím pod vedením Damiena Perillata, riaditeľa pre strednú a východnú Európu, má za úlohu podporiť rast obratu z cezhraničných obchodov, spustiť nové aktivity založené na mobilných riešeniach a zamerať sa na lokálne potreby vo vybraných krajinách. S Mattom Komorowskim a Gannou Yevtushenko, zodpovednými za predaj a rozvoj, bude spoločnosť stavať na inováciách a blízkom vzťahu so spotrebiteľmi, obchodníkmi, bankovými partnermi a poskytovateľmi mobilných služieb.

„Stredná a východná Európa zaznamenala v posledných rokoch obrovský nárast e-commerce. Veríme, že ponuka PayPalu môže byť pridanou hodnotou tak pre obchodníkov, ako aj pre spotrebiteľov. Jednou z priorít v regióne bude cezhraničný obchod, ktorý už teraz predstavuje 25 percent celkového objemu platieb, tzv. TPV. V strednej a východnej Európe je tento podiel ešte vyšší,“ hovorí Damien Perillat. „PayPal chce obchodníkom umožniť predaj prostredníctvom viacerých kanálov. V dobách, kedy sa stierajú hranice medzi offline a online je kľúčová mobilná platforma,“ dodal.

Profily nového manažmentu:

Damien Perillat je výkonným riaditeľom PayPal pre strednú a východnú Európu. Kariéru v PayPal začal v roku 2008, bol zodpovedný za ponuku finančných produktov PayPal v južnej Európe a rozvoj PayPalu v Rusku. Predtým, než sa stal súčasťou tímu PayPal, pracoval Damien pre GE Money v Európe a Ázii a ako konzultant pre Eurogroup vo Francúzsku. Damien má MBA titul z IESE Business School v Španielsku a MSc z oblasti manažmentu z ESC Toulouse vo Francúzsku.

Ganna Yevtushenko je vedúcou pre obchodný rozvoj PayPal v strednej a východnej Európe. Je zodpovedná za finančné inovácie, strategické partnerstvá a expanziu PayPal služieb viac než 20-tich krajinách. Ganna vstúpila do PayPalu v roku 2009 a pracovala v jeho strategickom tíme so zodpovednosťou za korporátny rozvoj, konkurenčné výhody a geografickú expanziu PayPalu v Európe. Predtým pracovala ako senior analytik v M&A divízii investičného bankovníctva pre Piper Jaffray. Ganna je držiteľkou titulu BSc v oblasti financií a bankovníctva z University St.Thomas Opus College of Business v USA.

Matt Komorowski je vedúcim predaja PayPal pre strednú a východnú Európu. Je zodpovedný za rozvoj obchodných partnerstiev, geografickú expanziu a adopciu nových produktov vo viac než 20-tich krajinách. Pred nástupom do PayPalu pracoval ako vedúci predaja pre Groupon Poľsko, ako konzultant pre Boston Consulting Group a ako manažér v rámci globálneho predaja Avon Cosmetics. Matt je držiteľom titulu Bachelor of Commerce z Rotman School of Commerce pri univerzite v Toronte.

PayPal
PayPal je rýchlejší a bezpečnejší spôsob ako platiť alebo nechať si zaplatiť online. Služba umožňuje ľuďom posielať platby bez toho, aby zdieľali finančné informácie, s možnosťou flexibilného platenia prostredníctvom svojich PayPal účtov, bankových účtov (na vybraných trhoch) a kreditných či debetných kariet. PayPal je spoločnosť patriaca eBay (Nasdaq:EBAY) a s viac než 117 miliónmi aktívnych účtov vo viac než 190 krajinách a 25 menách na celom svete. PayPal má hlavné sídlo v San Jose v Kalifornii a jeho medzinárodné stredisko sa nachádza v Singapure. Viac informácií o spoločnosti nájdete na: https://www.paypal.com.

ax

Blockmate získal investíciu vo výške 1,5 milióna eur. Polovicu tejto sumy poskytne Seed Starter Slovenskej a Českej sporiteľne Kaufland online trhovisko sa spúšťa 15. februára

Z kategórie Podnikové info