17. septembra 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Oslávte Európsky týždeň mobility na bicykli

BRATISLAVA 17. septembra – Prešli ste už vaše obľúbené cyklo trasy toľkokrát, že ich poznáte takmer naspamäť? Nový turistický portál www.tourcentrope.eu vám ponúka nové inšpirácie, ktoré vás zavedú aj do regiónov susedných krajín. Objavte ich napríklad počas Európskeho týždňa mobility. Vaše auto nechajte pokojne zaparkované v garáži a prežite Európsky týždeň mobility na bicykli.

Slovenský dom Centrope spája regióny strednej Európy s ambíciou podporiť turizmus. Aj pre tento cieľ vznikol portál www.tourcentrope.eu ponúkajúci vyše 160 jedinečných tipov kam sa vybrať na výlet, 60 kultúrnych podujatí a najmä 44 cyklotrás naprieč celým regiónom. Na portáli nájdete charakteristiky tých najznámejších medzinárodných cyklistických trás, ktoré pretínajú regióny Centrope a spájajú zaujímavé miesta, kam sa môže návštevník vydať za poznaním, gastronómiou, kultúrou, zábavou, či športovým vyžitím. Aké možnosti vám ponúka?

Sv. Jur- Stupava- Vysoká pri Morave
Regionálna cyklotrasa Svätý Jur- Vysoká pri Morave prechádza naprieč Malými Karpatmi a pretína Záhorskú nížinu až k rieke Morava. Na trase môžete spoznávať históriu – pamiatky vo Svätom Jure, hrad Biely Kameň, Kaplnku na Medených Hámroch, Pajštún, Zámok v Stupave a pekný kostolík vo Vysokej pri Morave. Okrem týchto historických pamiatok na trase uvidíte prekrásnu prírodu Malých Karpát, údolie v Prepadlom, vápencový opustený Kameňolom, niekoľko jaskýň a faunu a flóru Záhorskej nížiny.

Green Bike Tour
Táto cyklotrasa patrí medzi náročnejšie, ale zároveň najkrajšie v regióne. Prevedie Vás najkrajšími časťami Malých Karpát. Na tejto trase si užijete stúpania aj zjazdy, ale najmä nádherný výhľad na Malé Karpaty a Podunajskú nížinu. Trasa sa začína na Železnej studienke, mieste piknikov. Zo Železnej studienky prechádza aj Malý Slavín, kde sa nachádza aj pamätník z 2. svetovej vojny. Odtiaľ sa dostaneme až na Biely kríž, kde sa nachádza horáreň. Späť na Železnú studienku sa prechádza cez Kamzík.

Neziderská cesta okolo jazera
Okolo jazera – a to v doslovne! Ten, kto sa nezľakne trasy s celkovou dĺžkou 135 km, sa môže pochváliť, že zdolal najväčšie stepné jazero strednej Európy. Táto legendárna Neziderská cyklotrasa je vďaka svojim minimálnym prevýšeniam a veľmi dobre upravenému povrchu mimoriadne priateľská k rodinám. Znalci tejto trasy sa sem stále vracajú. Oceňujú jedinečnú a pre tento región typickú súhru prírody a kultúry. Zaujímavosťou je aj fakt, že pri tejto trase prejdete až tromi krajinami strednej Európy – Slovenskom, Rakúskom aj Maďarskom. Vďaka novým odpočívadlám, jedinečnej prírodnej krajine a kultúrnym pokladom je táto cyklotrasa skutočnou objaviteľskou cestou a nezabudnuteľným zážitkom.

Viac tipov a cyklo tratí nájdete na portály www.tourcentrope.eu.

ax

Oslávte svoj obľúbený sviatok s účinnými pomocníkmi Aktívny začiatok roka v štýlovom športovom oblečení

Z kategórie Ostatné