5. mája 2016 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

Odstúpenie Milana Majerského z kandidatúry na post predsedu KDH

BRATISLAVA 5. mája –

Odo dňa, keď som ohlásil svoju kandidatúru na post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia, som absolvoval viacero stretnutí na rôznych úrovniach v rámci štruktúr hnutia, no dôležité boli najmä prebiehajúce okresné snemy.

Samotné rozhodnutie kandidovať nebolo mojou osobnou ambíciou, ale bolo reakciou na silný tlak z regiónov, aby som sa uchádzal o post predsedu KDH, pomohol hnutie reformovať a prinavrátiť ho na parlamentnú scénu. Toto rozhodnutie som dlho a poctivo zvažoval a rozhodol som sa túto náročnú úlohu

Spoločným posolstvom všetkých spomenutých stretnutí bolo, že moja osoba je akceptovaná na post predsedu hnutia, avšak s podmienkou, že sa vzdám postu primátora mesta Levoča. Jednou zo základných vlastností každého politika však musí byť jeho zodpovednosť. Voči ľudom, ktorí ma za primátora mesta zvolili, túto zodpovednosť cítim a v žiadnom prípade ich nemôžem a nesmiem sklamať. Odísť z postu primátora Levoče nemienim a v našom meste budem aj naďalej pokračovať. Zodpovednosť je teda hlavný dôvod môjho rozhodnutia vzdať sa kandidatúry.

Proces, v ktorom sa hnutie nachádza, je časom na to, aby sme z KDH urobili modernú politickú stranu. K tomu sú potrebné nevyhnutné personálne a administratívne zmeny. Medzi hlavné patrí aj zmena Stanov KDH, v ktorých musia byť posilnené postavenie a kompetencie predsedu hnutia. Chýbajúca vôľa meniť stanovy a chýbajúca odvaha starej garnitúry odísť a dať priestor novým tváram, novým nápadom a myšlienkam, ako aj ďalšie dôležité prekonané skutočnosti, sú tiež jedným z dôvodov môjho rozhodnutia.

Po zvážení všetkých týchto skutočností, som sa rozhodol neuchádzať sa ďalej o post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia. Dospel som k rozhodnutiu, že pre túto chvíľu je určite zodpovednejšie ostať primátorom mesta Levoča, pretože mojou prioritou je pokračovať v začatej práci.

Budúcemu predsedovi KDH želám v neľahkej úlohe veľa šťastia a pevne verím, že KDH prinavráti stratenú dôveru.

Milan Majerský

es;nr

Ak sa potvrdia uniknuté e-maily, minister Vlčan musí odstúpiť Čo by ste si určite mali preveriť pred kúpou auta v dobe koronakrízy

Z kategórie Politické strany