16. decembra 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Noc nádejí prispela chorým deťom sumou takmer 290 000 Eur

6. ročník benefičného galavečera Noc nádejí 2015 sa niesol v znamení vianočných melódií, ale aj štedrosti. Každoročný koncert Nadácie Kvapka nádeje bol v mnohom jedinečný. Za účasti mnohých známych osobností zažiarili najmä príbehy pacientov, ale aj dve stretnutia s darcami kostnej drene, ktorí im zachránili život. Štedrí diváci spoločne so sponzormi nadácie svojimi príspevkami podporili aktivity nadácie Kvapka Nádeje rekordnou sumou presahujúcou 289.000 Eur a príspevky stále pribúdajú.

Nadácia Kvapka nádeje, od roku 2010 dokázala zrealizovať množstvo projektov na pomoc detským onkologickým pacientom, ktorých celková hodnota už presiahla 1 milión Eur. „Sme hrdí na efektivitu a celospoločenský dosah našich projektov, prostredníctvom ktorých sme mohli v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave otvoriť novú, modernú transplantačnú jednotku kostnej drene, ambulancie pre vysokodávkovú fototerapiu, ale aj zrekonštruovať a zmodernizovať Detskú kliniku anesteziológie a intenzívnej medicíny,” povedal Štefan Bernát, správca nadácie.

Rekapitulovalo sa aj počas večera, ktorým už tradične sprevádzala Jarmila Lajčáková Hargašová, Štefan Skrúcaný, ale aj Tomáš Maštalír. Atmosféru zo zákulisia a o stave zbierky počas večera sprostredkovával Michal Slanička. Na pódiu sa prestriedali stálice aj nové tváre známych osobností, ktoré tento raz zaspievali obľúbené vianočné skladby. Miro Žbirka, Mária Čírová, Dominika Mirgová, Helena Vondráčková, Adriana Kučerová, Miro Jaroš, Peter Sklár, či Braňo Deák, prispeli svojou účasťou a spoločne vyzývali divákov, aby posielali darcovské SMS.

Tieto financie poputujú na prístrojové dovybavenie Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie DFNsP Bratislava, ale aj ďalšie pripravované projekty, ktoré by mali dať ďalším detským pacientom a ich rodinám nádej na úspešnú liečbu a návrat do každodenného detského života.

Počas večera predstavila Nadácia Kvapka nádeje novú celoslovenskú kampaň s atraktívnym názvom MÁTE SLINU?, zameranú na podporu Národného registra darcov kostnej drene. Cieľom kampane je rozšíriť základňu darcov kostnej drene a tým aj pravdepodobnosť nájdenia vhodných darcov kostnej drene na

Kontakt:
Štefan Bernát – správca Nadácie KVAPKA NÁDEJE
E-mail: kvapkanadeje@kvapkanadeje.sk
Telefón: 02-43423901, 0905918594

tk

Cestujte za programom plným jedinečných kultúrnych a umeleckých zážitkov do metropoly východu Tip na veľkonočný víkend: Vinárske podujatie bude na Bielu sobotu v Suchej nad Parnou

Z kategórie Ostatné