Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
27. mája 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Najväčší piknik v meste hostil viac než 21 000 návštevníkov

BRATISLAVA 27. mája – Najväčší piknik v meste – Slovak Food Festival sa už po štvrtýkrát konal v exteriéroch dominanty hlavného mesta SR, Bratislavského hradu. Počas 4 dní sa návštevníkom predstavilo viac než 60 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska, Maďarska a Čiech. Návštevníci mali možnosť ochutnať kuchyne z celého sveta, ale čo je dôležité, veľké množstvo domácich produktov vlastnej výroby. To, že návštevníci neskrývali apetít, dokazuje 5 500 skonzumovaných lokší, 600 kilogramov zjedeného chrumkavého

Úprimného kurčaťa, 125 kíl predanej čokolády, či viac než 700 kíl skonzumovaného ovocia. Smäd sa hasil takmer 2 300 litrami načapovaného piva a 1725 litrami predaného vínka.

V programe ani tento rok nechýbali majstrovstvá republiky v otváraní ustríc. Svoj prvenstvo obhájil minuloročný víťaz Popradčan Slavomír Dič (Rijo camping Stará lesná) s časom 4:55:70.

V súťaži médií vo varení sa proti sebe postavili tímy TV Joj, mesačníka Dobré Jedlo, denníka Nový čas, denníka hospodárske noviny, TASR, portálu DamskaJazda.sk a woman.sk. Tímy mali za úlohu v časovom limite 45 minút pripraviť predjedlo a hlavné jedlo, pričom jedinú surovinu, ktorú poznali bolo kurča. Porotu tvorili šéfkuchár Vojto Artz, finalistka šou MasterChef Michaela Králiková a náhodne vybraná návštevníčka z publika. Tretie miesto obsadil tím TASR, druhé miesto patrí mesačníku Dobré Jedlo a víťazom sa stal portál DamskaJazda.sk. Ich víťazné menu pozostávalo z teplého šalátu zo šampiňónov a jablka na Hermelíne, hlavné jedlo bazalkové pyré, chrumkavý šalát z rukoly a kuracia roláda servírovaná s omáčkovou redukciou z červeného vína, zahustenou syrom a maslom. Víťazný tím bol v zložení: Petra Nemcová, Adriana Polakovičová, Eva Melichová, Táňa Kubová a Sandra Bombošová.

Obrazom: Atmosféra počas najväčšieho piknuku v meste – Slovak Food Festival 2013
https://sita.sk/fotogaleria/slovak-food-festival-2013/34972-fotogaleria.html

Novinkou tohto ročníka bol komorný štvrtkový večer vína, kde sa predstavilo so svojimi produktmi 8 vinárstiev. V piatok už to bola škola varenia, či divácka súťaž v čistení špargle. Súťaže sa zúčastnili 4 študenti hotelovej školy v Nitre a 4 dobrovoľníci z publika. Dôkazom, že dnešné mamičky dbajú na zdravú výživu svojich detí je aj to, že prvenstvo si odniesla mamička na materskej dovolenke.

V rámci interaktivity smerom k návštevníkom a vystavovateľom mali ľudia tento rok možnosť hlasovať o najobľúbenejšiu prevádzku na festivale. Stali sa ňou dve prevádzky s rovnakým počtom hlasov – Sushi Plus a Medusa Group.

„Účasť na tomto ročníku bola nad očakávania. Vzhľadom na nie príliš prívetivé predpovede počasia sa totiž mnoho ľudí odhodlávalo či ísť, či neísť. V každom roku máme určité vízie. Už teraz premýšľame ako obohatíme ďalší ročník a tešíme sa na spokojné tváre našich návštevníkov“, hovorí riaditeľka festivalu Martina Luknárová.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

K téme

Spoločnosť DSV Solutions Slovakia kráča smerom ďalšieho rastu IFF Art Film 2025 prinesie nové honorárne ocenenie: Cenu Milana Lasicu

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.