3. augusta 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Nadácia pre dieťa a rodinu Lyoness spustila školský projekt

BRATISLAVA 3. augusta – Graca Machelová, manželka Nelsona Mandelu, slávnostne zahájila výstavbu novej základnej školy No-Moscow v Qunu, rodisku tohto bývalého juhoafrického prezidenta. Akcie sa zúčastnil aj jeho vnuk Mbuso Mandela. „Radi by sme pomohli našim priateľom, ktorí tu žijú v zastaraných príbytkoch a trpia nedostatkom prostriedkov,“ vysvetlil dvadsaťjedenročný mladík, ktorý v Qunu strávil väčšinu svojho detstva, a vďaka ktorému bola zahájená spolupráca s Lyoness.

Graca Machelová zdôraznila, že začiatok výstavby bol tiež veľmi dojemným momentom začínajúcich osláv Dňa Mandelu, ktorý sa tradične koná 18. júla. V tento deň majú ľudia po celom svete 67 minút robiť dobro druhým – pripomína sa tak 67 rokov, ktoré Nelson Mandela strávil bojom za spravodlivosť a ľudské práva.

Nelson Mandela tiež celý život obhajoval práva na vzdelanie detí. „Mandiba má deti veľmi rád,“ uviedla Graca Machelová. „Snažia sa pre deti svojej krajiny a ich kvalitné vzdelanie urobiť maximum.“ Zabezpečiť mladým ľuďom prístup k vzdelaniu je pre neho stále jednou z najdôležitejších vecí v živote, ako zdôraznil 94letý Mandela v priebehu osláv: „Vzdelanie je dôležité, pretože ak nie ste vzdelaní, nemôžete byť vodcom. „

Mandelova rodina je preto nadšená z celého tohto školského projektu. „Ďakujeme vám, že ste vážili tak dlhú cestu až z Rakúska a v snahe zmeniť Južnú Afriku si vybrali práve toto miesto,“ vyhlásila Machelová. „Sme si absolútne istí, že toto je len začiatok nášho vzájomného vzťahu.“

Všetky finančné prostriedky na postavenie školy putovali z fondu Nadácie pre dieťa a rodinu Lyoness. Začatie celého projektu v Južnej Afrike sa zúčastnil zakladateľ Lyoness a jej výkonný riaditeľ Hubert Freidl, Nina Passeggerová, riaditeľka nadácie a LYONESS TV-team. „Plánujeme postaviť túto novú školu v rekordnom čase. Chceme spoločne s rodinou Nelsona Mandelu uskutočniť tento projekt v priebehu nasledujúcich šiestich mesiacov, „vysvetlil Freidl. Nová škola bude mať sedem tried a knižnicu, a ponúkne tak žiakom lepšie učebné prostredie.

O Nadácii pre dieťa a rodinu Lyoness
Podľa pôvodného plánu posilniť spoločnosť založila medzinárodná obchodná firma Lyoness v roku 2008 Nadáciu pre dieťa a rodinu Lyoness. Nadácia funguje ako nezávislá charitatívna organizácia a podporuje národne i medzinárodne dobročinné projekty riadi sa mottom „Vzdelanie. Šanca. Budúcnosť. „. Každý z členov Lyoness aktívne prispieva svojimi nákupmi k uskutočňovaniu viacerých projektov nadácie. Sú to predovšetkým projekty, ktoré vytvárajú lepšie príležitosti deťom a mladistvým v ekonomicky zaostalých krajinách sveta.

bx

Nadácia Henkel Slovensko venuje v šiestom ročníku výzvy na podporu seniorov 65 000 eur Nadácia SPP v novom ročníku komunitného grantu zdvojnásobí svoju podporu

Z kategórie Ostatné