13. júna 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Modrý kamión sa zapísal medzi slovenské rekordy

BRATISLAVA 13. júna – Do slovenskej knihy rekordov pribudol v piatok 8. júna nový zápis. Podpísal sa pod neho špeciálny kamión IBM Systems Technology Truck, v ktorom si viac ako 1300 fanúšikov IT mohli celý minulý týždeň na vlastnej koži vyskúšať technológie spoločnosti IBM a diskutovať s expertmi o inteligentných riešeniach, ktoré pomáhajú zlepšovať kvalitu života. „Rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí nám v piatok popoludní pomohli vytvoriť nový slovenský rekord v počte dotykov s IBM,“ povedal Branislav Kohl, riaditeľ marketingu a komunikácie IBM Slovensko. „Počas celého týždňa bolo naším cieľom sprístupniť a priblížiť verejnosti technologické riešenia, za ktorými stojí IBM. Verím, že sa nám to podarilo a ukázali sme vyše 1300 návštevníkom kamióna, ako informačné technológie pomáhajú a uľahčujú život bez toho, aby sme si ich uvedomovali. Mnohí návštevníci nášho pojazdného technologického laboratória s prekvapením zistili, že vynálezy, produkty a riešenia spoločnosti IBM sa ich skutočne dotýkajú každý deň. Napríklad pri používaní kreditnej karty alebo pri predpovedi počasia.“

Kamión na Slovensko dorazil v rámci veľkého turné po Európe. Verejnosti bol dostupný v dňoch 4. až 6. júna na parkovisku pri Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Mlynskej doline. Následne sa presunul na námestie M.R. Štefánika v areáli Eurovea, kde návštevníci mali 7. a 8. júna príležitosť diskutovať o jednotlivých produktoch a demách priamo s technologickými odborníkmi IBM i Národného centra telemedicínskych služieb.

V kamióne bola k dispozícii široká paleta technológií IBM, vrátane produktov System x, System p a System Storage. Zákazníci a fanúšikovia technológií sa mohli oboznámiť so serverovými, úložnými a sieťovými riešeniami IBM, vrátane softvéru na ich správu a virtualizáciu.

Viac informácií nájdu záujemcovia na stránke http://www-03.ibm.com/systems/sk/info/ibm_truck.html

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.

Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Branislav Šebo. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

bx

Tip na víkend: V Trnave chystajú niekoľko vinárskych podujatí Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení

Z kategórie Ostatné