21. septembra 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Microsoft rieši problematiku nezamestnanosti mladých ľudí

BRATISLAVA 21. septembra – Spoločnosť Microsoft včera oznámila novú celosvetovú iniciatívu Microsoft YouthSpark, ktorá je zameraná na vytváranie príležitostí pre 300 miliónov mladých ľudí vo viac ako 100 krajinách v priebehu najbližších 3 rokov. Táto iniciatíva umožňuje mladým ľuďom plne realizovať svoj potenciál prostredníctvom rady globálnych programov dodávaných v spolupráci s vládami, neziskovými organizáciami a súkromným sektorom.

V súčasnosti žije na svete viac mladých ľudí ako kedykoľvek predtým. Napriek tomu je ich nezamestnanosť dvakrát vyššia ako u dospelej populácie. Odhaduje sa, že celosvetovo viac ako 100 miliónov mladých ľudí nemá prístup ku vzdelaniu a len 44% mládeže má možnosť navštevovať strednú školu. Microsoft chce prostredníctvom iniciatívy YouthSpark predstaviť mladej generácii nové príležitosti a možnosti zamestnať sa alebo podnikať. Prostredníctvom programu YouthSpark venuje väčšinu svojich finančných príspevkov neziskovým organizáciám, ktoré majú slúžiť mladej populácii na celom svete.

Pri uvádzaní novej iniciatívy Steve Ballmer, výkonný riaditeľ spoločnosti Microsoft, povedal: „Dnes sme sa zaviazali pomôcť 300 miliónom mladých ľudí z celého sveta dosiahnuť ich sny a to zameraním našich občianskych úsilí a ďalších firemných zdrojov na prepájanie mladých ľudí s príležitosťami z oblasti vzdelávania, zamestnania a podnikania. Veríme, že v spolupráci s našimi partnermi dokážeme pomôcť mladým ľuďom zmeniť svet. Veď práve k tomu sme zaviazaní.“

Spoločnosť Microsoft taktiež oznámila spoluprácu s neziskovými organizáciami po celom svete, ako napríklad s GlobalGiving, TakingITGlobal a Medzinárodnou nadáciou pre mládež (IYF), rovnako aj s regionálnymi neziskovými organizáciami, ako Silatech pre Stredný Východ, The Trust pre Ameriku a Latinskú Ameriku, nadácia Asean pre Áziu. Na Slovensku Microsoft už niekoľko rokov spolupracuje s neziskovou organizáciou Junior Achievement.

Iniciatívou YouthSpark spoločnosť Microsoft reaguje na rastúce ekonomické a sociálne problémy, ktorým čelí dnešná mládež. Na tie poukazuje správa (US) „Opportunity for Action“ z marca 2012, ktorú Microsoft zrealizoval v spolupráci s Medzinárodnou nadáciou pre mládež (IYF).

Správa ukázala, že v roku 2011 bolo celosvetovo takmer 75 miliónov mladých ľudí nezamestnaných. S neustále rastúcou populáciou mladej generácie rastie aj priepasť medzi tými, ktorí majú zručnosti a možnosti stať sa úspešnými a tými, ktorí tieto možnosti nemajú. Tento fakt potvrdzujú aj čísla zo septembra 2012, ktoré zverejnila Medzinárodná organizácia práce. Tie ukazujú, že súčasná globálna celosvetová miera nezamestnanosti mladých ľudí dosahuje 12, 7%, čo je dvojnásobok počtu dospelých nezamestnaných ľudí. A navyše, miera nezamestnanosti mladých ľudí má do roku 2017 vzrásť na 12, 9%.

„Microsoft verí, že riešenie problémov týkajúcich sa mládeže je jedným z najdôležitejších krokov, ktoré môžeme spoločne robiť a zaistiť tak budúcnosť tejto generácie, ako aj budúcnosť svetovej ekonomiky,“ povedal Brad Smith, výkonný viceprezident spoločnosti Microsoft.

Microsoft YouthSpark presahuje filantropické aktivity. Nová iniciatíva spája a prináša okrem spomínaných iniciatív aj niekoľko programov, ktoré podporujú prístup mladých ľudí k technológiám, lepšiemu vzdelaniu a navyše ich inšpirujú k využitiu svojho potenciálu:

Office365 pre školy: bezplatné technologické nástroje pre študentov a učiteľov podporujúce vzdelávanie a spoluprácu: e-mail, skupinové video, hlasový chat a online editovanie a prehliadanie dokumentov.

Skype v triede: bezplatná služba vytvárajúca globálnu komunitu spájajúca učiteľov, študentov a hosťujúcich rečníkov z celého sveta.

Partneri vo vzdelávaní: profesionálny program pre vládnych úradníkov a vedúcich pracovníkov škôl, ktorý s využitím moderných technológií pomáha študentom rozvíjať zručnosti 21. storočia. V rámci tejto iniciatívy sa podarilo pre študentov ZŠ Hubeného v Bratislave otvoriť v septembri 2012 najmodernejšiu učebňu.

DreamSpark: ponúka študentom a pedagógom bezplatný prístup k najnovším technológiám pre vývoj, dizajn a správu IT systémov.

Imagine Cup: svetová technologická súťaž, ktorá vyzýva študentov, aby aplikovali svoje znalosti a nadšenie pre nájdenie riešení problémov reálneho sveta. Slovenskí vysokoškoláci sa celosvetového finále zúčastnili už niekoľkokrát.

BizSpark: softvérový startup program poskytujúci mladým podnikateľom prístup k Microsoft developerským nástrojom, ako aj spojenie s kľúčovými priemyselnými subjektmi, vrátane investorov.

ax

ITAPA AI & Robotics 2024: Umelú inteligenciu musíme vedieť regulovať. Pozor však, aby sme nezabili inovácie Zodpovedné spoločnosti rastú rýchlejšie. Na druhej strane nemusia byť dobre pripravené na vojnové konflikty

Z kategórie Podnikové info