6. novembra 2014 PR správyFinancie od PRservis.skSITA Diskusia()

Július Rusňák: Slováci potrebujú finančný plán

BRATISLAVA 6. novembra – Vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti na slovenských školách je dostupnejšie ako v priemere krajín OECD. Naši žiaci však podľa prieskumu Národného ústavu certifikovaných meraní* dosiahli nižšiu úroveň znalostí z finančnej gramotnosti ako je priemer OECD. Podľa odborníkov sa tento problém prejavuje v bežnom živote častými finančnými problémami slovenských rodín. V relácii Krotitelia dlhov na RTVS, im pomáhajú odraziť sa z finančného dna, aj experti z Broker Consulting.

Spoločnosť Broker Consulting poskytuje svojim klientom konzultácie pri správe osobných financií na mieru, prostredníctvom služby OK Finančný plán. Vďaka detailnej analýze finančnej situácie, vedia experti na financie z niekoľkých stoviek produktov zostaviť unikátny finančný plán pre každého klienta. „Slováci potrebujú finančný plán. Našim cieľom je nastaviť klientovi optimálny model správy osobných financií, vďaka ktorému dosiahnu vopred stanovený cieľ. Prioritou je bezpečnosť uložených prostriedkov, ktorú garantujú produkty silných finančných inštitúcií s vysokým ratingom, s ktorými spolupracujeme,“ vysvetlil generálny riaditeľ Broker Consulting Július Rusňák.

OK Finančný plán spoločnosť prezentovala aj na prestížnej Medzinárodnej konferencii Európskej asociácie finančného plánovania v Českej republike. Podľa produktového manažéra Broker Consulting Tomáša Kročiana, odborníci na konferencii ocenili jedinečné softvérové riešenie tejto služby. „Softvér umožňuje každému spolupracovníkovi namodelovať pre konkrétneho klienta na základe podrobnej analýzy jeho finančnej situácie, plán správy osobných financií. Zohľadňuje pri tom strategické finančné ciele klienta.“

Finančný plán je najmodernejšou a klientmi najviac preferovanou službou, vďaka ktorej majú osobné financie pod kontrolou. Spoločnosť Broker Consulting ju poskytuje bezplatne pre oblasti zabezpečenia, sporenia, bývania a dôchodku.

*Zdroj: Testovanie finančnej gramotnosti PISA 2012, realizoval Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) v dňoch 16. – 27. apríla 2012.

ax

Kráľovná z téglika oslavuje 70 rokov. Ako sa z tresky v majonéze stal gastronomický klenot Slovákov? Historický úspech, ktorý pomôže deťom v núdzi! Na charitatívnej dražbe Kiwanis bábik padol rekord

Z kategórie Financie