17. mája 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

INTERIÉRY – PRIESTORY NA ŽIVOT – prednáška počas Noci múzeí

BRATISLAVA 17. mája – V sobotu 19. 5. 2012 o 17.00 vystúpi v Centre súčasnej architektúry a dizajnu ARCHA Ľubica Fábri s prednáškou INTERIÉRY – PRIESTORY NA ŽIVOT. Podujatie pripravilo Centrum súčasnej architektúry a dizajnu ARCHA v Bratislave ako súčasť programu Noci múzeí a galérií 2012.

Ľudia trávia v súčasnosti väčšinu života v interiéroch – vo vlastných príbytkoch, na pracoviskách a v školách, v priestoroch určených na kultúrne či spoločenské vyžitie, v zariadeniach na prinavrátenie zdravia či dôstojného prežitia jesene života. Od kvality interiérov vo veľkej miere závisí kvalita každodenného života. Poskytujú nám súčasné interiéry skutočne to, čo na život naozaj potrebujeme? V prednáške INTERIÉRY – PRIESTORY NA ŽIVOT priblíži Ľubica Fábri svoju filozofiu a názory, ako pristupovať k tvorbe bytu alebo domu, aby sa stal domovom. Súčasťou prednášky bude obrazový materiál s príkladmi súčasných obytných interiérov na Slovensku od popredných slovenských tvorcov.

Počas Noci múzeí a galérií bude v Centre ARCHA na Továrenskej 10 v Bratislave prístupná od 10:00 do 24:00 výstavná inštalácia INTERIOR.SK.08/10, ktorá vo forme plagátov približuje takmer 100 rôznych typov interiérov – bytové, komerčné i verejné – od vyše 130 slovenských tvorcov, profesionálnych architektov, interiérových dizajnérov i študentov architektúry a dizajnu. V materiálovej knižnici matériO, ktorá sa nachádza v Centre ARCHA, sa budú môcť návštevníci oboznámiť s 3D vzorkami najrôznejších moderných materiálov. K dispozícii budú na štúdium i na zakúpenie rôzne odborné publikácie a časopisy, ako aj zdarma staršie tituly a rôzne informačné tlačoviny o moderných materiáloch a produktoch pre architektúru, interiéry a dizajn. Na detských návštevníkov čakajú v Centre ARCHA výkresy, farbičky, nožnice a prívetivé rady, ako a čo vytvoriť.

O Centre ARCHA a materiálovej knižnici matériO Bratislava
ARCHA – Centrum súčasnej architektúry a dizajnu dokumentuje, prezentuje a propaguje dobrú architektúru a jej tvorcov v SR. ARCHA realizuje dokumentáciu súčasnej architektúry na Slovensku, najmä v rámci dlhodobých projektov ARCHITECTURE.SK a INTERIOR.SK. Usporadúva prierezové i komorné výstavy architektúry, vzdelávacie podujatia a prezentačné aktivity, vydáva magazín A+D a neperiodické odborné publikácie. Knižnicu matériO Bratislava a centrum ARCHA založila a vedie architektka Ľubica Fábri, absolventka štúdia architektúry na Univerzite Bauhaus Weimar (1984), riaditeľka združenia ARCHA a interná doktorandka na Ústave interiéru a výstavníctva Fakulty architektúry STU v Bratislave.

matériO Bratislava – jedna z prvých materiálových knižníc v strednej Európe pôsobí v Bratislave ako súčasť Centra architektúry ARCHA. Bola zriadená a v súčasnosti funguje za finančnej podpory grantu EÚ v rámci programu celoživotného vzdelávania Leonardo da Vinci. V knižnici je aktuálne prístupných vyše 1500 fyzických vzoriek moderných materiálov a rozsiahla online databáza, zahŕňajúca vyše 4500 identifikačných kariet rôznych materiálov pre všetky kreatívne oblasti a profesie. Súčasťou činnosti knižnice sú pravidelné prednášky a semináre venované problematike materiálov, výstavné prezentácie a prezenčné služby pre verejnosť.

ax

LANXESS s novou ponukou produktov a služieb zo sveta náterových hmôt Ovládnite svetlo u Vás doma

Z kategórie Ostatné