10. septembra 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Iniciatíva EÚ: Slovanet zamestnal 10 absolventov

BRATISLAVA 10. septembra – Telekomunikačný operátor Slovanet sa zapojil do plošného riešenia nezamestnanosti mladých slovenských absolventov. Projekt „Príležitosti pre mladých“ je súčasťou iniciatívy Európskej únie podporujúcej 8 členských štátov, v ktorých miera nezamestnanosti mladých ľudí dosahuje 30 a viac percent. Patria medzi ne Grécko, Írsko, Taliansko, Lotyšsko, Litva, Portugalsko, Slovensko a Španielsko.

„Absolventi bez praxe si dnes nachádzajú prácu len veľmi ťažko. Rozhodli sme sa zapojiť do podpory zamestnanosti mladých, pretože potrebujú nabrať skúsenosti, sebavedomie a pracovné návyky, ktoré im v budúcnosti pomôžu byť úspešnými. Keďže sme prozákaznícky orientovaná firma, svoje uplatnenie našli práve na týchto oddeleniach,“ povedala Michaela Hercegová, riaditeľka ľudských zdrojov spoločnosti Slovanet.

Vo všetkých prípadoch išlo o približne 3 a viac mesiacov nezamestnaných absolventov, ktorí prešli tréningom a v súčasnosti pracujú na oddelení služieb zákazníkom a na technickej podpore v Trenčíne. Jeden z absolventov je dokonca posilou pre samotné oddelenie ľudských zdrojov, kde sa okrem iného stará o agendu k projektu. Všetkých 10 ľudí je zamestnaných na trvalý pracovný pomer s dobou neurčitou a v Slovanete plánujú pracovať aj po skončení projektu, čiže po 1,5 roku.

O PROJEKTE
Nezamestnanosť mladých ľudí sa v dôsledku krízy dramaticky zvýšila. V celej EÚ dosiahla priemer viac ako 22 %, pričom v niektorých členských štátoch dosiahla 50 %. V prípade mladých ľudí je pravdepodobnosť, že budú nezamestnaní, dvakrát vyššia ako v prípade dospelej populácie. Európska komisia vzhľadom na neúnosne vysoké úrovne nezamestnanosti mobilizuje svoje politiky a nástroje. V decembri 2011 predložila iniciatívu „Príležitosti pre mladých“, v ktorej stanovila opatrenia potrebné na zníženie nezamestnanosti tejto skupiny obyvateľstva.

Projekty by mali pomôcť vytvoriť alebo podporiť 15 000 pracovných pozícií pre mladých ľudí.

Ďalšie informácie na:

ax

Klenot Karpát a jedinečné kúpele: Trenčianske Teplice chcú byť „Mestom bez dymu“ LPP rozširuje zber použitého oblečenia na zahraničné trhy

Z kategórie Ostatné