28. januára 2014 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

IKEA vykázala rekordný celoročný zisk v sume 3,3 mld. eur

BRATISLAVA 28. januára – Čistý zisk spoločnosti IKEA Group vzrástol o 3,1 % na 3,3 miliardy eur, trhové podmienky sa postupne zlepšujú, výrazný nárast sa zaznamenal v Číne, Rusku a USA. „Spotrebiteľské výdavky sa v mnohých krajinách zlepšujú. I keď náročná ekonomická situácia ešte nie je celkom za nami, začínajú sa objavovať pozitívne znaky. Dôležité trhy ako napr. USA sa vracajú do normálu a Európa sa vo všeobecnosti začína obnovovať. Aj niektoré krajiny južnej Európy ukazujú dobré signály, hovorí prezident a CEO Peter Agnefjäll.

Dosiahli sme obrat 27,9 miliardy eur, čo je oproti minulému roku nárast o 3,1 %, IKEA Group zaznamenala nárast podielu na takmer všetkých trhoch. Spolu s príjmami z prenájmu v našich nákupných centrách predstavoval celkový príjem 28,5 miliardy eur (+3,2%). Medzi najsilnejšie trhy patrilo Nemecko, USA, Francúzsko, Rusko a Švédsko.

„Pre ľudí je veľmi dôležité, aby dostali dobrú kvalitu za dobrú cenu. Mám radosť z toho, že si zákazníci obľúbili naše výrobky, ktoré im pomáhajú žiť doma udržateľnejšie. V priebehu finančného roka 2013 si napríklad kúpili viac ako 22 miliónov výrobkov LED, čím ušetrili energiu aj peniaze, pokračuje Peter Agnefjäll.

„Sústreďujeme sa na dlhodobé ciele. Budeme naďalej vyvíjať lepšie výrobky za nižšie ceny, vylepšovať skúsenosti zákazníkov s nákupom, chceme byť pre našich zákazníkov ešte dostupnejší, a to napríklad aj vďaka zlepšeniu ponúkaných služieb, predaju prostredníctvom internetu a pokračujúcej expanzii. Naša vlastnícka štruktúra a finančné princípy nám dávajú nezávislosť a zároveň možnosť rastu vyváženým a udržateľným spôsobom, hovorí Peter Agnefjäll.

FY13 = finančný rok 2013 zahŕňa obdobie od 1. septembra 2012 do 31. augusta 2013. Ročný prehľad IKEA Group a Správu o trvalej udržateľnosti IKEA Group nájdete na www.IKEA.sk

ax

Firemná výzva za zlepšenie právneho postavenia LGBTI+ ľudí na Slovensku získala Cenu Inakosti Avion organizuje obľúbený swap vecí pre deti aj dospelých. Už tento víkend!

Z kategórie Podnikové info