18. septembra 2015 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

IBM pripravila portál pre startupy

BRATISLAVA 18. septembra – Spoločnosť IBM v spolupráci s českou investičnou agentúrou CzechInvest a partnermi predstavila CzechStartups.org prvý digitálny hub pre startupy v strednej a východnej Európe. Nový online portál pre začínajúce firmy, podnikateľov rizikového kapitálu a technologických nadšencov si kladie za cieľ nadviazať nové obohacujúce spojenia medzi startupmi, poskytnúť nové príležitosti a vytvoriť nové partnerstvá, ktoré podporia inováciu a ekonomický rozvoj.

Vďaka svojej polohe v srdci Európy a najväčšej populácii developerov, predstavuje hlavné mesto Českej republiky, Praha, bránu do ostatných krajín strednej a východnej Európy. Česká republika má za sebou dlhú tradíciu v technických odboroch a môže sa pýšiť veľmi dobrou kvalitou vzdelávacieho systému, ktorý slúži ako základ pre budúci rozvoj schopností a produkuje vynikajúcu pracovnú silu. Praha s miestnymi univerzitami podporuje podnikateľov a môže sa prezentovať činnosťou mnohých inkubátorov.

Generálny riaditeľ agentúry CzechInvest, Karel Kučera, a generálny riaditeľ IBM Česká republika, Branislav Šebo, v stredu večer slávnostne uviedli do prevádzky portál CzechStartups.org, prvé „digitálne mesto“ v strednej a východnej Európe. Táto digitálna platforma ponúka začínajúcim firmám možnosť nahliadnuť do celého ekosystému, poskytne im kompletný prehľad potenciálnych investorov, a ďalšiu podporu.

„Inovatívne vlády a partnerské iniciatívy v strednej a východnej Európe podnecujú hospodársky rast v tomto regióne. A to je aj dôvod, prečo IBM naďalej investuje do miestnych digitálnych komunít, startupov a podporuje vývojárov,“ hovorí Sandy Carter, generálna riaditeľka IBM pre cloudový ekosystém a vývojárov. „Partnerstvo medzi IBM a CzechStartups.org pomôže technologickým inovátorom získať kontakty, nástroje a zdroje vedúce k rastu ich podnikania nielen v Českej republike, ale aj v celej strednej a východnej Európe,“ dodáva Sandy Carter.

CzechStartups.org je interaktívna platforma, postavená na cloudovej infraštruktúre IBM Bluemix a SoftLayer. Umožňuje návštevníkom dozvedieť sa všetko o nových začínajúcich podnikoch; čítať o úspešných inovačných technologických novinkách a akciách zameraných na startupy. CzechInvest, Czech ICT Alliance, IBM a Rockaway Capital poskytli obsah a ďalšie zdroje pre budovanie tohto portálu. Budú ho tiež používať ako svoju hlavnú platformu pre komunikáciu so začínajúcimi podnikmi, inkubátormi a vývojármi aplikácií. Stránka bude tiež ponúkať komplexnú interaktívnu mapu o prebiehajúcich akciách pre startupy v Prahe.

IBM Bluemix je postavený na platforme Cloud Foundry a v súčasnej dobe ponúka viac ako 100 cloudových služieb a opensourcových nástrojov od spoločnosti IBM a ekosystému jej partnerov – vrátane nástrojov využívaných v prostredí sociálnych sietí, mobilných nástrojov, analytických nástrojov, nástrojov pre integráciu cloudu, internetu vecí a podobných. Miestni vývojári budú mať možnosť využiť Bluemix pre rýchlejší vývoj nových aplikácií, ako aj rýchlejšie uvedenie nových služieb na trh.

„Startupy hrajú dôležitú rolu v ekonomike, a to najmä vďaka svojim schopnostiam rýchlo inovovať, nájsť medzery na trhu a vytvoriť nové pracovné miesta. A preto im musíme dať šancu na úspech. Nový webový portál ponúkne informačnú platformu pre lepšiu komunikáciu medzi začínajúcimi podnikmi, inkubátormi a investormi. Pod jednou strechou chceme ponúknuť prostredie, ktoré im pomôže sústrediť sa na inovácie, vytváranie nových produktov, zdieľanie informácií, možností, kontaktov a konzultačné služby od skúsených podnikateľov, rovnako ako možnosti financovania,“ hovorí Karel Kučera, generálny riaditeľ agentúry CzechInvest.

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

ax

Dvadsať poschodí spoločne pešo po každom obede, turistické oddiely či psychoterapia online. Union prináša zamestnávateľom ocenenia a inšpiráciu Investície v roku 2024? Odborníci odporúčajú okrem tradičných investícií sledovať aj nové príležitosti

Z kategórie Podnikové info