5. augusta 2013 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Hubert J.E. obhájila certifikát bezpečnosti a kvality výroby

BRATISLAVA 5. augusta – Spoločnosť Hubert J.E., slovenský výrobca šumivých a tichých vín a brandy, úspešne prešla auditmi výroby podľa noriem IFS, BRS, ISO a obhájila tak certifikáty bezpečnosti a kvality výroby, ktoré sú platné pre kategóriu výrobkov „Návrh a výroba šumivých vín, miešaných alkoholických nápojov, liehovín a nealkoholických nápojov; fľašovanie tichých vín“.

Normy International Food Standard (IFS) a BRC Global Standard Food sú uznané prísnym preverovacím postupom neziskovej organizácie Global Food Safety Initiative a predstavujú v súčasnosti najprísnejšie kritériá týkajúce sa bezpečnosti a kvality potravín.

Audit International Food Standard (IFS) Version 6 sa sústreďuje na to, či výrobca, ktorý produkuje alebo balí potravinárske výrobky, spĺňa všetky náročné kritériá pravidiel IFS. Hubert aj v tohtoročnej recertifikácii obhájil vyšší stupeň. V roku 2006 bola spoločnosť vôbec prvým výrobcom sektov a tichých vín na Slovensku, ktorý certifikát IFS získal.

Certifikát Medzinárodných štandardov pre bezpečnosť potravín BRC Global Standard Food rovnako preveruje kvalitu a bezpečnosť výrobkov. Audit sa sústreďuje na plnenie požiadaviek nielen platnej legislatívy ale aj prianí zákazníkov a vlastných špecifikácií spoločnosti.

Tretím z certifikátov, ktoré Hubert získal, je EN ISO 22 000: 2005. Táto medzinárodná norma vymedzuje požiadavky na Systém manažérstva bezpečnosti potravín, ktorý má zaistiť kvalitu a nezávadnosť surovín i výrobkov v celom potravinárskom reťazci až po bod konzumácie. Kontrola preveruje okrem iného aj interaktívnu komunikáciu, manažérstvo systémov, programy podpory či zásady HACCP.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Jedno z najstarších slovenských vinárstiev Hubert J. E. zbiera ocenenia doma i vo svete Covestro a LANXESS pracujú na výrobe udržateľných surovín so zníženou uhlíkovou stopou

Z kategórie Podnikové info