30. júla 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Hrôzostrašné tajomstvo

BRATISLAVA 30. júla – Kate Mossová je autorkou viacerých svetových bestsellerov ako Labyrint, Hrobka, či Citadela. V najnovšom románe Čudákova dcéra sa vracia do rodného Sussexu a ponúka mrazivý pohľad do jeho záhadnej, krvavej a romantickej minulosti. Píše sa rok 1912 a v oblasti sa odohrala séria brutálnych vrážd…

Na anglickom vidieku vládne len zdanlivý pokoj. V starobylej dedine Fishbourne si povery zachovávajú smrtiacu moc. Jedného dňa sa na cintoríne po zotmení zhromaždia dedinčania, aby uvideli prízraky ľudí, ktorí v priebehu roka zomrú. Medzi zvedavcami je aj dcéra miestneho čudáka Gifforda, preparátora vtákov.

Constantia žije s otcom v rozpadávajúcom sa dome Blackthorn House. Vypchaté zvieratá vyšli z módy, zmenili sa na nechcené haraburdy a z Gifforda sa stal zatrpknutý opilec. Constantia by mu rada pomohla, no nevie ako. Na polovicu svojho života si nepamätá, pretože ako dvanásťročná si pri páde vážne zranila hlavu. Otec s ňou o nehode odmieta hovoriť a Connie cíti, že ho trápi hanba a vina.

Ľudia čakajú, zvon zazvoní a všetky oči sa uprú na kostol. Nikto nevidí ruky v rukaviciach, ktoré držia vražednú zbraň. V tento magický večer jedna žena umrie.
Connie si láme hlavu, kto je vrah a prečo sa vražda stala kľúčom k jej pamäti. Odrazu sa jej totiž vracajú znepokojivé spomienky…
Pozná tú záhadnú postavu, čo sa túla po močariskách?
Kto jej na rohožke zanechal nepodpísaný odkaz?
A aké je tajomstvo domu Blackthorn House, ukryté medzi bizarnými i desivými dielami starého Gifforda?

„Na Čudákovej dcére sa mi páčila celá atmosféra: obdobie, miesto, počasie, zima. Neuveriteľný mix Agathy Christie a Daphne du Maurier.“
Anthony Horowitz, autor bestsellerov o tajnom agentovi Alexovi Riderovi

bx

Najočakávanejšie fantasy tohto roka. Štvrté krídlo Starý dobrý horor v podaní majstrovského rozprávača. Jo Nesbo a Nočný dom

Z kategórie Ostatné