26. augusta 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Fakulta psychológie PEVŠ otvára Univerzitu tretieho veku

BRATISLAVA 26. augusta – Po veľkom úspechu praktickej Univerzity tretieho veku na Fakulte práva Paneurópskej vysokej škole spúšťa obdobný projekt i jediná slovenská fakulta psychológie, Fakulta psychológie PEVŠ. V akademickom roku 2013/2014 sa tak môžu študujúci seniori oboznámiť so základnými psychologickými disciplínami, stretnúť sa s rovesníkmi a rozšíriť si pole

Štúdium trvá štyri semestre (dva akademické roky), počas ktorých frekventanti absolvujú prednášky zo všeobecnej, vývinovej a sociálnej psychológie, či psychológie osobnosti a ich uplatnení v reálnom živote. Neskôr získajú teoretické i praktické poznatky z aplikovaných psychologických disciplín (školská, poradenská a pracovná psychológia) a ich dopadu na život človeka. Taktiež sa budú venovať praktickým témam ako psychológia rodiny, zamestnania a odchodu do dôchodku s možnosťou využiteľnosti týchto poznatkov v reálnych životných situáciách. Dôležitou súčasťou výučby je i duševný vývin a kvalita života seniorov.

Prednášky sa konajú každý druhý týždeň v rozsahu 4 vyučovacích hodín. Poslucháči na konci každého semestra píšu semestrálnu prácu na vybranú tému. Úspešným absolventom bude odovzdané osvedčenie o absolvovaní Univerzity tretieho veku – Základy psychológie – teória a prax na slávnostnej promócii.

„Univerzita tretieho veku na Fakulte psychológie PEVŠ má poskytnúť svojim poslucháčom z radov seniorov zaujímavé, no najmä prakticky orientované vzdelanie. Psychológia je rozsiahla veda, ktorá sa dá výborne aplikovať priamo v každodennom živote. Preto veríme, že o štúdium bude mimoriadny záujem,“ hovorí dekan Fakulty psychológie prof. PhDr. Teodor Kollárik, DrSc.

Uzávierka prihlášok je 20. septembra 2013.

ax

Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity potvrdila status excelentného výskumného pracoviska Inžinierska cena 2022/2023 – Poznáme víťaza najlepšej diplomovej práce

Z kategórie Ostatné