28. septembra 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Celoštátna súťaž Stavba roka opäť komunikuje s verejnosťou

BRATISLAVA 28. septembra – Celoštátna prezentačná (neobchodná) súťaž realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka 2012 aj v tomto jej 18. ročníku na priamu komunikáciu s verejnosťou opäť využíva známy internetový portál zoznam.sk, a to internetovým hlasovaním širokej verejnosti o najkrajšiu stavbu Cena verejnosti 2012.

O jej priazeň sa uchádza 21 zaujímavých a z rôznych hľadísk vydarených stavieb realizovaných na Slovensku vo dvoch kolách posudzovaných odbornou porotou s medzinárodnou účasťou v kategóriách budovy a inžinierske stavby. Z nich je 5 inžinierskych stavieb, 8 rekonštrukcií a z nich 4 národné kultúrne pamiatky.

Spolu so stavbami sa verejne menovite prezentujú nielen architekti, projektanti – autorizovaní inžinieri Slovenskej komory stavebných inžinierov a autorizovaní architekti Slovenskej komory architektov, hlavní zhotovitelia stavebné firmy, stavebníci (investori) či developeri, ale dokonca aj hlavní stavbyvedúci a stavebný dozor (technický). Znamená to, že menovite všetci tí zodpovední za komplexnú kvalitu stavieb na všetkých úrovniach investičného procesu ich výstavby sú pod drobnohľadom príslušnej odbornej i širokej laickej verejnosti.

Hlasovanie prebieha na www.stavbaroka.zoznam.sk do 14. októbra 2012. Stavba, ktorá získa najvyšší rating z počtu hlasov verejnosti a pridelených bodov je Cenou verejnosti 2012. Táto cena sa jej odovzdá na gala večere spojenom s odovzdávaním cien udelených odbornou porotou v súťaži Stavba roka 2012 dňa 15. novembra 2012.

Zdroj: Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia, www.stavbaroka.eu

ax

Agrokomplex 2022 Počet trestne stíhaných firiem vzrástol o 320 %