17. februára 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

BASF dodáva laky pre inovatívny elektromobil

BRATISLAVA 17. februára – BASF a BMW opäť spojili svoje sily, tento krát pre i3 – prvý model BMW Group s čisto elektrickým pohonom, ktorého výroba bola spustená v novembri 2013. Pre novú výrobnú linku i3 v Lipsku dodáva BASF podkladové laky v štyroch farebných odtieňoch.

Týmito lakmi BASF prispieva k jedinečnému dizajnu i3, ktorý je obzvlášť čistý, zoštíhlený a súčasne tiež veľmi dynamický. Ďalšou špecifickou charakteristickou črtou i3, ktorá zahŕňa tiež povrchovú úpravu, je priehradka pred spolujazdcom vyrobená z plastov vystužených uhlíkovými vláknami (CFRP). „Sme veľmi radi, že sme partnerom BMW Group a môžeme spolupracovať na tomto inovatívnom modeli. Riadenie udržateľných riešení predstavuje jednu zo strategických zásad koncernu BASF,” hovorí Dr. Alexander Haunschild, vedúci výroby lakov a farieb BASF pre európskych dodávateľov originálnych dielov (OEM) pre automobilový priemysel.

Vozidlo sa skladá z karosérie z CFRP, ktorá je osadená lakovanými plastovými doplnkami. Tento koncept predstavuje novú výzvu pre laky nanášané na doplnkové diely a na súvisiace postupy nanášania laku, v ktorých spoločnosť BASF využila svoje bohaté mnohoročné skúsenosti získané práve v tejto oblasti. Frank Naber, BASF Account manažér pre BMW v Európe, vysvetľuje: „Naše laboratórne tímy spojili svoje sily s BMW Group pri vývoji ochranného laku pre špeciálnu konštrukciu modelu i3. Operujeme v Lipsku, kde priamo na mieste denne poskytujeme technické služby.”

Spoločnosť BASF je dodávateľom závodu BMW v Lipsku už od zahájenia ich prevádzkovej činnosti v roku 2005. Chemický koncern zásobuje popredného výrobcu automobilov modernými systémami povrchovej ochrany.

O divízii BASF Coatings – povrchové úpravy
V divízii Coatings koncern BASF vyvíja, vyrába a predáva vysoko kvalitný sortiment inovatívnych lakov pre OEM, prípravky na opravu automobilových lakov a technické laky, ako aj dekoratívne farby. V segmente lakov a farieb zastáva BASF významnú trhovú pozíciu v Európe, Severnej Amerike, Južnej Amerike a regióne Ázia a Pacifik. V roku 2012 dosiahla divízia Coatings spoločnosti BASF celosvetovo obrat cca. 3 miliardy eur. Viac informácií je možné nájsť na webovej stránke: www.basf-coatings.com. Vydanie zákazníckeho magazínu je možné stiahnuť z www.coatingspartner.com.

ax

Veľká noc je aj o farbách, väčšina ojazdených áut má len jednu zo štyroch BASF uvádza na európsky trh globálnu značku pre stavebníctvo

Z kategórie Ostatné