Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. júna 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vo Viedni zahájili konferenciu o cyklodoprave Velo-city 2013

BRATISLAVA 11. júna – Dnes, 11. júna zahájili vo Viedni medzinárodnú konferenciu o cyklodoprave Velo-city 2013. Až do 14. júna prebehne na viedenskej radnici pod mottom The Sound of Cycling, Urban Cycling Cultures. Mesto Viedeň bude hosťovať 1.200 odborníkov a zástupcov miest, ktorí budú diskutovať o budúcnosti mestskej cyklodopravy. Konferenciu organizuje mesto Viedeň v spolupráci s Európskou cyklistickou federáciou (ECF).

Konferenciu Velo-city 2013 slávnostne otvorili na viedenskej radnici primátor Michael Häupl a viceprimátorka Maria Vassilakou spolu s prezidentom Európskej cyklistickej federácie (ECF), Manfredom Neunom a ďalšími predstaviteľmi. „Viedeň je jedným z popredných Smart Cities a aj z tohto dôvodu chceme do roku 2015 zvýšiť podiel cyklistov zo súčasných šesť až na desať percent. Rok 2013 je Cyklorokom vo Viedni, pracujeme na vylepšení infraštruktúry, aby jazda na bicykli v meste bola ešte atraktívnejšia. To si vyžaduje kreatívne nápady a medzinárodnú výmenu poznatkov a skúseností. Sme veľmi radi, že dnes môžeme oceniť 60 skvelých medzinárodných projektov súťaže Cycling Visionareis Awards,“ povedala na otvorení konferencie Marie Vassilakou, viceprimátorka mesta Viedeň a dodala, že účastníkov konferencie a Viedenčanov spája spoločný cieľ: podporovať cyklodopravu po celom svete. Prezident Európskej cyklistickej federácie (ECF), Manfred Neue sa vyjadril, že pre medzinárodný rozvoj cyklistiky a infraštruktúry mestskej mobility sú mestá ako Viedeň veľmi dôležité, pretože preberajú nové trendy a rozvíjajú vlastnú cyklistickú kultúru a komunitu a dodal: „Tým rastie popularita cyklodopravy. Sme veľmi radi, že sa táto konferencia Velo-city koná v jednom z veľkých kultúrnych miest Európy.“

Okolo 330 rečníkov sa predstaví na spolu 400 diskusných fórach, seminároch a workshopoch, ktoré priblížia rôzne modely mestskej cyklodopravy. Medzi mnohými zahraničnými rečníkmi Velo-citysú napríklad Siim Kallas, podpredseda Európskej komisie, Hep Monatzeder, viceprimátor Mníchova, Amanda Ngabirano, urbanistka a výskumníčka z Ugandy alebo rakúski experti ako Alec Hager, riaditeľ a hovorca cyklistickej lobby Rakúska alebo George Hauger, vedecký pracovník Viedenskej univerzity. Na diskusiu, ktorá sa uskutoční 12. júna zavítajú najvyšší predstavitelia niekoľkých miest, napríklad z Kodane, Štokholmu, Mníchova, Nantes alebo Bratislavy. Diskutovať sa bude o aktuálnych otázkach ekologickej mobility v mestách a prímestských častiach.

Velo-city prebieha každoročne v niektorej svetovej metropole a je významným medzinárodným podujatím, ktoré ponúka nápady a inšpiráciu pre navrhovanie a implementáciu cyklistických infraštruktúr v mestskom prostredí. Viac ako tisícka odborníkov a zástupcov z oblasti rozvoja a plánovania miest, politických predstaviteľov, architektov, projektantov, odborníkov na sociálny marketing, vedcov, zástupcov hospodárstva, expertov a manažérov z branže a ekologických aktivistov každoročne zavíta na konferenciu. Velo-city je platformou na diskusie, zdieľanie skúseností a rozvíjanie podpory cyklodopravy po celom svete.

Bližšie informácie o Velo-city2013 vo Viedni na www.velo-city2013.com.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

K téme

Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni na Slovensku vyše 32 000 klauniád Láska neraz príde, aj keď ju nečakáme… Romanca Dom druhých šancí

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.