Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
17. mája 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Naše nezávislé pivovary žali ocenenia

BRATISLAVA 17. mája – Aj tento rok sa udeľovali Výročné ceny Slovenskej pivovarníckej akadémie za rok 2012. Táto prestížna udalosť sa odohrala 16. mája v priestoroch Meštianskeho pivovaru na Dunajskej ulici. O víťazstvo v neanonymnej ankete medzi sebou súperili zástupcovia pivovarov, sládkovia, pivovarské reštaurácie, puby i samotné pivá.

V základnom nominačnom kole sa v každej kategórií ocitli štyria kandidáti, z ktorých sa v druhom kole vyberali víťazi. Nominácie na Výročnú cenu Slovenskej pivovarníckej akadémie pochádzali od členov Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska (AMNPS), od členov sekcie home brewingu a od členov Akadémie, ktorá sa skladá z víťazov predchádzajúcich ankiet a členstvo v nej je naozaj prestížou.

V kategórii Pivovarská reštaurácia roka sa víťazom stal Meštiansky pivovar na Dunajskej ulici v Bratislave, ktorý bol hostiteľom odovzdávania cien. Tu sa hodnotilo prostredie, rôznorodosť ponuky, atmosféra, obsluha, pivná kultúra, úroveň gastronómie pri používaní kvalitných surovín, ako aj celkové kombinácie piva s jedlom. Titul Pivne tematická reštaurácia roka si za rok 2012 odniesol Hotel Victoria v Martine. Tradičným hostincom roka sa stal bratislavský Hostinec Richtár Jakub, ktorý obhájil svoje minuloročné prvenstvo vďaka svojej unikátnej atmosfére. Porota hodnotila aj pivotéky a podnikové predajne, kde cenu Pivotéka roka získal Brew Dog z Nitry. Objavom roka 2012 sa stali Pivné kúpele Sandorf v Prievaloch, ocenenie Pivo roka získalo pivo Kaltenecker NO LIMIT 22°, Double Imperial IPA. V kategórii Pivný čin roka si za minulý rok odnieslo prvenstvo hnutie Pivobrana.

Za Sládka roka bol vyhlásený Peter Pramuk z Meštianskeho pivovaru v Bratislave. Titulom Majster výčapu, ktorý je znalcom piva a dokáže ho aj dokonale načapovať, sa môže pýšiť Peter Škripko z košického Camelotu. Osobnosťou roka z pivovaru sa za rok 2012 stal Ing. Ľubomír Vančo a Osobnosťou roka v home brewingu Peter Bognár. Titul Pivovar roka získal Banskobystrický pivovar Urpiner. Každoročne dostáva ocenenie za dlhodobý prínos slovenskému pivovarníctvu aj významná osobnosť z pivovarníckeho prostredia, tento rok putovalo toto ocenenie do rúk Ing. Karola Svozila, ktorý je uznávaný odborník, pôsobil ako sládok a vedúci výroby vo viacerých slovenských pivovaroch, taktiež vo výskume a vývoji a aj ako vysokoškolský pedagóg v oblasti pivovarníctva.

„Cieľom tohto podujatia je oceniť tých, ktorí sa poctivo a s maximálnym nasadením snažia budovať a rozvíjať kultúru piva a tradície. Sme radi, že obľúbenosť nezávislých a malých pivovarov na Slovensku stúpa, a že v mnohých našich reštauráciách a puboch nám pivo varia a čapujú ozajstní majstri,“ zhodnotil Ing. Ľubomír Vančo, predseda Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska.

Pre viac informácii navštívte www.malepivovary.sk.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

K téme

Roman Kýr z Henklu: Zmenami v portfóliu reagujeme na ekologické výzvy aj náladu spotrebiteľov Dobrovoľníci z Tesca vyzbierali vyše dvoch ton odpadu

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.