20. februára 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Zlato, striebro i bronz pre slovenské nezávislé pivo

BRATISLAVA 20. februára – Spomedzi 150 pivovarov boli na medzinárodnej degustačnej súťaži Reprezentačných slávností piva a minerálnych vôd v českom Tábore ocenené aj naše nezávislé pivovary. Až tri „pivné pečate“ si odniesol Banskobystrický pivovar Urpiner a zlatom sa pýši aj trnavský minipivovar Sessler, obaja členovia hnutia na obranu nezávislého slovenského piva – PIVOBRANA.

Banskobystrický pivovar bodoval v kategórií tmavé pivo, kde si odniesol zlatú pivnú pečať za svoj Urpiner Dark 11°. Striebro mu patrí v kategórií polotmavé pivo, kde bodoval jeho polotmavý ležiak Kaprál 11° a tretiu priečku na stupienku víťazov si zaslúžil za Urpiner Exclusive 16° v kategórií špeciálov. Minipivovar Sessler z Trnavy opäť siahol na zlato, tentoraz v kategórií tmavý ležiak z minipivovaru za svoj Sessler tmavý.

„Náš pivovar doposiaľ získal už 14 ocenení Česká pivná pečať, no zlato nám ešte chýbalo. Preto som veľmi rád, že po množstve bronzových a strieborných pečatí, si konečne domov odnášame aj tú najcennejšiu,“ povedal na margo ocenení Ľubomír Vančo, podpredseda predstavenstva Banskobystrického pivovaru.

V súťaži sa anonymne hodnotili pivá v 24 kategóriách, pričom najviac vzoriek bolo v kategórií „ležiak z minipivovaru“. Vyše stovka degustátorov mala čo robiť, keďže ochutnávala niečo cez 700 vzoriek piva. Okrem tradičných českých pivovarov o pivné pečate bojovali aj pivá z Belgicka, Anglicka, Nemecka, Holandska, Dánska, Nórska, Írska, Škótska či Maďarska.

PIVOBRANA je otvorené hnutie na obranu nášho nezávislého slovenského piva. Chránime naše tradičné slovenské pivovary a minipivovary, ktoré si zachovali vlastnú identitu a nezávislosť voči globálnym pivným gigantom. Hnutie PIVOBRANA bolo založené v roku 2012 členmi Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska.

ax

Do Nitry za nábytkom a kvetmi! Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Z kategórie Ostatné