5. novembra 2012 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Výstavné aktivity v Dome umenia v Bratislave v roku 2013

BRATISLAVA 5. novembra – Národné osvetové centrum otvára možnosť prihlásiť sa do výberového kola na výstavné aktivity v Dome umenia Národného osvetového centra v Bratislave v roku 2013. Kompletné informácie sú na internetovej stránke :

Národné osvetové centrum (NOC) zastrešuje výstavné aktivity v priestoroch Domu umenia prostredníctvom prioritného projektu Ministerstva kultúry SR. Prioritou v roku 2013 ostáva podpora výstav z oblasti súčasného profesionálneho umenia – výtvarného, úžitkového, dizajnu, fotografie a architektúry. O podporu sa môžu uchádzať renomované, tradičné výstavy, kolektívne výstavy členov profesijných organizácií, výstavy v kvalitnej kurátorskej koncepcii, individuálne autorské výstavy začínajúcich a renomovaných výtvarných umelcov, zahraničné prezentácie najaktuálnejších trendov vo fotografii, dizajne, úžitkovom a výtvarnom umení.

Výberom projektov je poverená Kurátorská rada Domu umenia – nezávislý poradný orgán generálnej riaditeľky NOC.

Národné osvetové centrum prostredníctvom príspevku od Ministerstva kultúry SR vyčleňuje na prevádzkové náklady výstavnej činnosti Domu umenia účelovo určené finančné prostriedky.

Vybraným žiadateľom budú zo strany Domu umenia NOC hradené tieto náklady:
nájom, osvetlenie, vykurovanie, klimatizácia, strážna služba, požiarna služba, dozor a upratovanie výstavných priestorov.

Podmienky podávania žiadostí:
Žiadosť musí byť predložená na formulároch č. 1 a č. 2 (formát. rtf). Žiadateľom odporúčame k žiadosti priložiť aj ďalšie doplňujúce informácie a materiály o výstave, napr. fotografie, katalóg a pod.
NOC akceptuje žiadostí o realizáciu výstavných aktivít prioritne z oblastí profesionálneho súčasného výtvarného umenia, úžitkového umenia, dizajnu, fotografie a architektúry 20. a 21. storočia.
Termín podávania žiadostí: 20. novembra 2012
Adresa na zaslanie žiadostí: Národné osvetové centrum Dom umenia
Nám. SNP č. 12
812 34 Bratislava

NOC a Kurátorská rada Domu umenia majú právo pre jednotlivé výstavné aktivity určiť termín a výstavný priestor v Dome umenia (pôdorysy výstavných priestorov – 1. poschodie, 2. poschodie). NOC bude v prípade potreby konzultovať určené termíny a priestory
s vybranými žiadateľmi. Všetci žiadatelia budú o rozhodnutí Kurátorskej rady Domu umenia informovaní písomne.

Informácie o výstavných priestoroch, organizačných a technických podmienkach realizácie výstav Vám poskytnú pracovníci Domu umenia NOC na tel. č. 0918 817140, 0918 817 141 a e-mailovej adrese andrea.buschova@nocka.sk, mariana.dobrotova@nocka.sk.

bx

Autosalón Autoshow Nitra opäť v plnej sile! Medzinárodný strojársky veľtrh Nitra 2023

Z kategórie Kultúra