13. novembra 2015 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vianočné trhy v susednej Viedni

BRATISLAVA 13. novembra – Prvé vianočné trhy v susednej Viedni už začínajú. Rakúska metropola ponúkne tento rok až 22 adventných trhov ako aj mnoho malých vianočných trhov, charitatívne stánky a iné outdoorové akcie. Lákajú nielen svojou atmosférou, ale aj najrôznejšími vianočnými dobrotami, neodmysliteľným punčom a vareným vínom. Chýbať nebudú na viedenských adventných trhoch ani vianočné dekorácie a darčeky, hračky či klasické umelecko-remeselné výrobky.

Najznámejší viedenský Christkindlmarkt na Radničnom námestí slávnostne otvoria rozsvietením stromčeka už v sobotu, 14. novembra. Okrem 150 stánkov s rozmanitou ponukou, prinesie adventne vysvietenú alej, živú postavičku Jezuliatka, tvorivé dielne pre deti, nebeskú poštu, koncerty adventných zborov z celého sveta ako aj ďalší program.

Vďaka barokovej kulise pôsobia na návštevníkov adventné trhy pred zámkom Schönbrunn až imperiálnym dojmom. Otvoria ich 21. novembra a prinesú 80 vystavovateľov s ponukou ručne vyrobených vianočných ozdôb, jasličiek a rozmanitých darčekov z prírodných materiálov. Bohatý sprievodný program zahŕňa aj vianočné tvorivé dielne pre malých návštevníkov a dospelých zas potešia kulinárske špeciality a tradičný punč. Tento vianočný trh ako jeden z mála vo Viedni potrvá aj po Štedrom dni, pod názvom Novoročné trhy bude otvorený až do 3. januára 2016.

Mladí ľudia a študenti sa zvyknú stretávať v univerzitnom areáli bývalej nemocnice Altes AKH a v muzeálnej štvrti Museumsquartier na Zima v MQ, kde si popri kulinárskych špecialitách užívajú curling, alternatívnu hudbu i zábavu na rozsiahlom nádvorí.

Pred známou viedenskou dominantou, Stephansdómom sa uskutočnia vianočné trhy, ktoré lákajú svojou eleganciou a tradíciou. Umelecké výrobky a ohňové šou, koncerty a program pre deti nájdete na vianočných umelecko-remeselných trhoch na nám. Karlsplatz. Adventnú tradíciu v podobe výrobkov umeleckých remiesiel a adventnej hudby prinesú Staroviedenské vianočné trhy na Freyungu a adventné trhy Am Hof v samom srdci mesta. Adventné trhy na Spittelbergu sú známe romantikou v úzkych uličkách, na imperiálnu scenériu lákajú zas tzv. vianočné dedinky v Belvederi a na námestí Márie Terézie.

Podrobnosti o jednotlivých viedenských vianočných trhoch na http://bit.ly/vianocne_trhy-vieden.

bx

Ojazdených áut je na trhu medziročne viac a sú mladšie Telemedicína pomohla počas sviatkov tisícom pacientov

Z kategórie Ostatné