5. apríla 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

Vedec John Cohn diskutoval so študentami STU

BRATISLAVA 5. apríla – Americký vedec, inovátor, významný popularizátor vedy a štúdia inžinierskych smerov John Cohn navštívil v pondelok 2. apríla 2012 Slovensko. Hlavným cieľom návštevy držiteľa 50 patentov, ktoré získal počas svojej tridsaťročnej práce vo výskume IBM, bolo stretnutie so študentami Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (STU) a neformálna diskusia o záujme mladých ľudí o štúdium na technických vysokých školách a o výskume na vysokých školách s dekanom Fakulty elektrotechniky a informatiky Gabrielom Juhasom, dekanom Fakulty informatiky a informačných technológií Pavlom Čičákom a ďalšími významnými predstaviteľmi STU.

Prednášku pre študentov otvoril John Cohn otázkou motivácie a záujmu mladých ľudí o štúdium techniky. „Od vrcholu v osemdesiatych rokoch stále zaznamenávame slabší záujem o inžinierske smery. V posledných rokoch sa situácia síce mierne zlepšila, ale len v určitých oblastiach. Zďaleka nemôžeme povedať, že je to uspokojivé. Ale práve technika má budúcnosť. Teraz máme príležitosť byť pri tom, keď informačné technológie pomáhajú pri budovaní inteligentného a udržateľného sveta,“ zdôraznil John Cohn počas hodinovej prednášky na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. So študentami sa podelil aj o svoje osobné skúsenosti z výskumu a v krátkom videu im predstavil inžiniersky raj. „Práca i štúdium vás musia baviť. Ja pracujem pre IBM už tridsať rokov a ešte stále mám to isté nadšenie ako na začiatku. Práve geek-ovia ako my pomáhajú meniť svet.“

Na pôde STU sa John Cohn stretol aj s riaditeľom Národného centra telemedicínskych služieb (NCTS) Fedorom Lehockim. NCTS vzniklo v decembri 2011 a jeho cieľom je výskum a vývoj inovatívnych telemedicínskych služieb na Slovensku a ich využitie pri optimalizácii liečebných procesov a riadení zdravotnej starostlivosti. „Telemedicína je výborným príkladom ako technológie môžu pomôcť zlepšiť kvalitu života,“ vydvihol možnosti telemedicíny John Cohn. „Verím, že už čoskoro predstavíme verejnosti prvé hmatateľné výsledky našej práce a úspešne rozbehneme telemedicínske projekty aj na Slovensku,“ doplnil Fedor Lehocki.

Viac informácií o Johnovi Cohnovi nájdete na http://johncohn.org

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva takmer 400 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.

Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej novým generálnym riaditeľom je Branislav Šebo. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

yv

Špičkový autor životopisov Walter Isaacson a jeho Einstein Egon Cholakian vyzýva troch svetových lídrov ku konaniu

Z kategórie Podnikové info