30. mája 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

V Bernolákove vyrástla učebňa v prírode

BRATISLAVA 30. mája – Učenie v prírode. Takýto sen sa splnil žiakom Základnej školy v Bernolákove, ktorá sa zúčastnila 1. ročníka programu SPPoločne.

Projekt s výstižným názvom: „Mozog potrebuje kyslík – Pod stromami nám to myslí, “ si získal sympatie širokej verejnosti a počtom hlasov 1682 sa prebojoval až k finančnej podpore vo výške 8750 eur. Vďaka grantovému príspevku a ochote žiakov i učiteľov, si dnes žiaci spríjemňujú štúdium pobytom na čerstvom vzduchu.
Ruku k dielu priložili samotní žiaci školy aj rodičia. Výsledkom ich tvrdej práce je nová učebňa v prírode, ktorej hlavnou časťou je drevený altánok. Nechýba ani záhradný krb, pestrofarebná skalka a náučný chodník.

Donedávna obyčajný školský areál sa razom premenil na podnetný oddychovo- učebný priestor. Príďte osláviť jeho premenu v piatok, 31. mája o 10:00 h v priestoroch Základnej školy v Bernolákove. Prežite príjemné dopoludnie v krásnom vynovenom prostredí. Môžete sa tešiť aj na netradičný krst učebne lupienkami kvetov a na vysádzanie prinesených skalničiek.

Nechajte sa inšpirovať slovami Hansa Christiana Andersena: „Všetky knihy zožltnú, ale kniha prírody má každý rok nové, nádherné vydanie.“ Presvedčte sa o jej kráse naživo, a to už zajtra, počas slávnostného otvorenia učebne v prírode.

Projekt „Mozog potrebuje kyslík – Pod stromami nám to myslí,“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už druhý rok pod záštitou spoločnosti SPP, Nadácie SPP a EkoFondu. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné online hlasovanie. Počas prvého ročníka projektu si finančnú pomoc v podobe 320 000 eur nakoniec rozdelilo 43 projektov s najväčším počtom hlasov, medzi nimi aj učebňa v prírode v Bernolákove. V súčasnosti prebieha druhý ročník programu, ktorý sa momentálne blíži k fáze online hlasovania.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Muži, pomôžte zmeniť budúcnosť detí Program BUDDY vie, ako pomôcť stovkám detí z detských domovov

Z kategórie Ostatné